Vi zamislite – mi ostvarimo!

Grčka

Halkidiki-Atos

Atos - First Minute 2024

Atos, najistočnije poluostrvo Halkidikija, poznato i kao treći “prst” Halkidikija. Ovo brdovito poluostrvo, prekriveno bogatim šumama, ponosno se uzdiže ka nebu, a na jugoistočnom delu poluostrva dominira pošumljeni vrh planine Atos, čija visina dostiže čak 2033 metra nadmorske visine. 

Deo Atosa koji nije deo Svete Gore otvoren je za turiste i nudi nezaboravna putovanja kroz destinacije poput Jerisosa, Uranopolisa, Nea Rode, i ostrva Amuljani nasuprot Uranopolisa. Od svih njih, Jerisos se izdvaja kao najveće i najposećenije mesto na Atosu, odišući tradicijom i jedinstvenim grčkim šarmom. 

Atos, iako manje poznat u odnosu na Sitoniju i Kasandru, sada predstavlja pravu retkost. U vreme kada masovni turizam preplavljuje većinu destinacija, Atos ostaje utočište mira i autentičnosti. 

Mesta na Atosu pružaju sve potrebno za opušten odmor, dok netaknute, gotovo divlje plaže nude priliku za uživanje u prirodnom blagu bez gužve i galame. Iskusite Atos, gde se tišina prepliće s prirodnim lepotama, stvarajući idealan sklad za istraživanje i opuštanje.

Sun Beach Platamonas

1/5
Hotel Sun Beach Platamon se nalazi u srcu Grčke, u podnožju mitskog Olimpa, u mestu Platamon. Od plaže je udaljen 50 metara, a od centra mesta oko 800 metara.