Skopelos

Skopelos

Autentični gradići na vrh brda, peščane plaže i karakteristične grčke taverne, Skopelos ima sve što bi jedan turista želeo da vidi.

Pogledajte sve hotele

O Skopelosu

Najzelenije ostrvo u Grčkoj, sa gustim šumama koje se spuštaju do same obale, vinogradima, maslinjacima i tamno plavim morem, Skopelos ostavlja utisak netaknute prirode. Više od 50% ostrva prekriveno je starom borovom šumom. Ostrvo pripada Sporadima, veće je od znatno poznatijeg Skijatosa, ali je od istog manje komercijalizovan i turistički malo zapostavljen. Većina stanovništva živi u glavnom gradiću Skopelosu kojeg karakterišu gusto načičkane kućice.  Svoju bujnu vegetaciju Skopelos duguje dobroj klimi. Najlepše plaže nalaze se izvan grada a neke od njih su: Agios Konstantinos, Stafilos, Limnonari, Agnondac, Velanio, Andrines, Milia, Panormos, Kastani, Glisteri. Kristalno čisto more i smaragdna boja mora su na ovom ostrvu zaista nešto posebno.

Na Skopelosu leta 2007. godine sniman je čuveni mjuzikl Mama Mia, sa Meril Strip i Pirs Brosnanom u glavnoj ulozi. Nakon višenedeljnog boravka na ostrvu, poznati glumci su bili oduševljeni prirodnim lepotama ovog ostrva, čistim morem i ljubaznim domaćinima.

Ne propustite nove ponude

Prijavite se za newsletter