Vi zamislite – mi ostvarimo!

Kosta Dorada Španija

Kosta Dorada je južna oblast španske pokrajne Katalonijia. Ova oblast je sinonim za prelepe plaže i kristalno čisto more. Sa svojim dugim peščanim obalama koje pokrivaju oko 800 hektara, Kosta Dorada je raj za ljubitelje sunca i mora. 

Najpoznatija letovališta u ovoj regiji su Salou, Kambrils i La Pineda. Salou, najveće letovalište, prostire se duž 14 kilometara obale i nudi preko 30 plaža, od kojih su mnoge nagrađene Plavom zastavom za kvalitet. Kosta Dorada nije samo destinacija za ljubitelje sunčanja i kupanja; ova oblast ima i bogatu kulturnu i istorijsku baštinu.

Grad Reus, udaljen samo 10 kilometara od Saloua, nudi uvid u istoriju i kulturu regiona.
Tarragona, centar provincije, je grad sa burnom istorijom, počevši od rimskog perioda, a danas je pod zaštitom UNESCO-a. Osim toga, Kosta Dorada se ponosi i zabavnim parkom PortAventura, jednim od najposećenijih zabavnih parkova u Evropi. 

Ovaj park sa tematskim celinama poput Mediterana, Polinezije i Meksika pruža nezaboravno iskustvo za posetioce svih uzrasta. 

Ako tražite destinaciju koja kombinuje prelepe plaže, kulturno nasleđe i zabavu, Kosta Dorada u Španiji je idealan izbor.