Mahdia

Mahdia

Bogata prirodna lepota, prelepe plaže i sjajna zabava su samo neke karakteristika ovog prelepog turističkog mesta.

Pogledajte sve hotele

O Mahdia

Mahdia je mali obalski grad koji je smešten jugoistočno od Soussea na uskom poluostrvu, a od ostatka kopna je odvojen gradskom kapijom koja nosi naziv Skifa el Kahla. Nekada se ova kapija nalazila usred masivnih zidina debelih i do 10 metara. Njih su u četrnaestom veku srušili Španci. Danas postoji tunel koji je dugačak oko 50 metara kroz koji se ulazi u medinu iz šesnaestog veka. Kada je u pitanju istorija Mahdije, može se reći da je bila burna i da je razlog osnovati gra na ovom poluostrvu bio da se sagradi vojna baza odakle bi El-Mahadi mogao da napadne i osvoji Kairo.

Prestonica Fatimida bio je od 921. Godine, ali i meta mnogih osvajača. Unutar grada živela je porodica svita prvog kalifa dinastije Fatimida, dok je stanovništvo živelo izvan gradskih zidina. Fatimidi su ubrzo napustili Mahdiju, a grad je počeo da se trgovački razvija, da bi u četranestom veku posta veoma bogato i ugledno mesto u ovom delu Mediterana.

Pored ovako bogate istorije, Mahdiju krase ogormne prirodne lepote. Uzbudljiv noćni život, šoping, prelepe plaže i sjajnu zabavu, tako i za one koji vole mirniji odmor. Bilo da ste pošli na miran ili aktivan odmor, da ste željni sunčanja ili odmora u hladu, da volite moderne kafiće ili netaknutu prirodu, Mahdia je pravo mesto za vas.

Svi hoteli za lokaciju Mahdia

[ms-hotel location=“Mahdia“]

Ne propustite nove ponude

Prijavite se za newsletter