Češme Alačati

Češme Alačati

Prepusite se plažam ova dva primorska grada smeštena na samim obalama Egejskog mora i uživajte u nezaboravnom letovanju.

Pogledajte sve hotele

O Češme Alačati

Češme je najzapadniji primorski grad u Turskoj, smešten na obalama Egejskog mora, na samom špicu istoimenog poluostrva. Zbog prijatne klime, kristalno čistog toplog mora, prelepih peščanih plaža i prirodnih lepota u okruženju, Češme se razvilo u poznato međunarodno letovalište, sa velikim brojem hotela i marinom u samom centru grada, oko koje su smešteni restorani, kafići, butici, ali ono po čemu su Češme jedinstvene, jesu brojni izvori termalne vode koji se nalaze u okruženju grada. Češme je jedan od najvažnijih balneoloških centara u celoj Turskoj. Svoj naziv grad je upravo i dobio zbog svojih termalnih izvora, ali i zbog brojnih česmi sa svežom i hladnom pijaćom vodom koje se nalaze u njegovom centru (na turskom reč češma znači fontana).

 

Alačati je grad smešten na Češme poluostrvu, oko 10 km od grada Češme. S ozbirom na to da u ovom mestu duva jak vetar, idealno je za surfovanje i ljude koji vole život u skladu sa prirodom. Plaža je okružena mnogobrojnim ogoljenim planinama i brdima.

Ne propustite nove ponude

Prijavite se za newsletter