Vi zamislite – mi ostvarimo!

Prag Avionom

Doživite Prag sa Vos Travel-om

Cena po osobi

539 €

Trajanje od

4 dana / 3 noći

Polazak

11.04.2024

1.dan (11.april)                                 Beograd – Prag

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva i po sata pre leta za Prag kompanijom Air Serbia na liniji JU170 u 06.50h. Dolazak u Prag u 09.00h. Nakon sletanja sledi transfer do hotela da se ostavi prtljag, a zatim odlazak sa vodičem na pešačku turu. Obilazak Hradčanskog trga koji ima prelepe palate Swarcenberg, Toskansku, Martinicki, nadbiskupsku, stub kuge. Poseta katedrali sv. Vida. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike sv.Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Šetnja Malom stranom i prelazak preko najstarijeg gradskog mosta – Karlovog mosta koji povezuje dva dela grada. Most krasi čak 30 statua religijske tematike među kojima je najpoznatija statua svetog Jana Nepomuka. Šetnja Karlovom ulicom i Starim Mestom, prolazak kroz Jevrejsku četvrt. Obilazak se završava na Starogradskom trgu gde se nalazi stara gradska skupština, Tinska crkva i stari astronomski sat Orloj koji je ujedno i simbol Praga. Individualan povratak u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.

2.dan (12.april)                                 Prag (fakultativno Karlove Vari)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta do Karlovih Vari. Obilazak banje i njenih čuvenih 12 lekovitih izvora termalne vode i kolorada (Termalni Spring, Market Collonade), koju je pre više od VI vekova osnovao car Karlo IV, grand hotel Pupp-a, crkve Sv. Marije Magdalene, ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla. Čuveni pisci, kompozitori, istorijske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Mesto poznato takođe po piću Becherovka, koja je otkrivena pre 200 godina. Povratak u hotel. Noćenje.

03.dan (13.april)                              Prag (fakultativno Drezden)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Drezden. Grad koji je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Grad sa mnogo zdanja u baroknom stilu: Palata Cvinger (u kojoj se nalazi više muzeja), protestantska Bogorodičina crkva, Opera Zemper, rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (državni muzej), palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), Avgustov most. Slobodno vreme. Povratak u Prag. Noćenje.

4.dan (14.april)                                 Prag  –  Beograd

Doručak. Odjavljivanje iz hotela i slobodno vreme za individualne aktivosti do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom. Let za Beograd kompanijom Air Serbia JU175 u 20.35h, dolazak u Beograd u 22.30h. Kraj usluga.

-Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, na destinaciji u evrima. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.
1. Karlove Vari (celodnevni izlet). U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča. Cena izleta: 70€.
2. Drezden (celodnevni izlet). U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča. Cena izleta: 85€.
NAPOMENA: Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta.

PRAGUE CENTRE PLAZA 3*, https://www.praguecentreplaza.cz/
Lokacija: Hotel Prague Centre Plaza je smešten u elegantnoj staroj zgradi pored Karlovog univerziteta u centru Praga. Od metro stanice I.P.Pavlova je udaljen 200 m. Nedaleko od hotela nalazi se trg Sv. Vaclava i kongresni centar Praga. Nacionalni muzej je udaljen 700 m. Od aerodroma je udaljen oko 21 km.
Sobe: Hotel Prague Centre Plaza raspolaže sa 52 smeštajne jedinice koje su raspoređene na 5 spratova. Svaka soba ima kupatilo, fen, telefon, TV, klima uređaj, sef, wi fi internet, aparat za kafu/čaj.
Hotelski sadržaj: U sklopu hotela nalaze se lobi, lift, restoran, bar, spa i wellness centar koji ima veliku saunu, hidromasažnu kadu i slanu sobu (usluge masaže dostupne na zahtev uz doplatu). U lobiju hotela Prague Centre Plaza na raspolaganju je računar sa besplatnim internetom.

Aranžman sadrži:

-Avio prevoz na relaciji Beograd-Prag-Beograd kompanijom Air Serbia

-Aerodromske takse 64 € (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti)

-Smeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama

-Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom

-Pešačko razgledanje grada u pratnji vodiča

-Vodič na srpskom jeziku

-Troškovi organizacije putovanja

Aranžman ne sadrži:

-Gradska taksa oko 2,2 € dnevno po osobi, plaćanje na recepciji hotela

-Fakultativni izleti po programu

-Napojnice za lokalne vodiče i vozače

-Putno zdravstveno osiguranje

Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

  1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dan pre polaska.
  2. PLATNIM KARTICAMA – Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina
  3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa (do 6 mesečnih rata prilikom rezervacije).
  4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
  5. PREKO RAČUNA – uplata na račun Vos Travel-a

      6. ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM – sa firmama sa kojima Vos Travel ima ugovor.

OSIGURANJE:   

Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Vos Travel-a moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 30 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnogo siguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (dozvoljena novčana sredstva, zdravstveno osiguranje…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU ili izlaz iz RS.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka). Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja.

Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili delimično neispravne podatke koji mogu za posledicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije Odeon World Travel. Agencija Odeon World Travel ne može biti odgovorna za netačne ili delimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

SMEŠTAJ:

U najvećem broju smeštajnih objekata u smeštajne jedinice se ulazi posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00h poslednjeg dana boravka. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

U svim hotelima dodatni-pomoćni kreveti rade se na upit. Skrećemo putnicima pažnju da su pomoćni kreveti manjih dimenzija od standardnih, obično drvene ili metalne kontrukcije ili na razvlačenje i da mogu bitno uticati na komfor u smeštajnoj jedinici.

Deca 0-2 god. nemaju svoj krevet, dele sa odraslima. Krevetac za bebe se radi na upit i dodatno se plaća u većini hotela. Molimo putnike da se o cenama i uslovima najma krevetca informišu u agenciji.

Svi opisi, fotografije i podaci o smeštajnim objektima su preuzeti sa zvaničnih internet prezentacija ili dobijeni od lokalnih partnera. Smeštajni objekti zadržavaju pravo da usled objektivnih okolnosti izmene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smeštajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji objekata koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja.

Funkcionisanje klima uređaja u smeštajnim objektima zavisi od sezonalnosti i politike samog objekta.

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA i predstavnika prvog dana boravka. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

 

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 20

Ukoliko broj putnika bude manji, putovanje je moguće realizovati uz doplatu.

Cenovnik br. 1 od 17.11.2023.

OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorija licence A

Garancija putovanja broj 2701823, važi od 01.10.2023. god.

Odeon World Travel d.o.o.

Kneza Miloša br. 84, Beograd, Tel: +381 11 366 02 22, +381 11 366 09 99 Fax:+ 381 11 366 02 25

         Beogradska br. 71, Beograd, Tel: +381 11 323 80 04 Fax: +381 11 323 81 30
Bul. Crvene Armije 9b, Beograd, Tel: +381 60 0240 123