Vi zamislite – mi ostvarimo!

Tajland Puket & Bangkok Nova godina

AVIO PREVOZ + AERODROMSKE TAKSE + SMEŠTAJ + TRANSFER + VODIČ

Cena

Od

1890 €
Trajanje od

10 noći / 13 dana

Polazak:

30.12.2024-11.01.2025.

Kraljevina Tajland je zemlja u Jugoistočnoj Aziji koja izlazi na Tajlandski zaliv i Južnokinesko more sa istočne strane, dok njene zapadne obale zapljuskuje Andamansko more. Zemlja osmeha, slonova, nestvarnih prirodnih bogatstava, kulture, istorije i srdačnih ljudi. Sa oko 70 miliona stanovnika, preko 2.800 kilometara dugom obalom, brojnim festivalima i događajima, kulturno-istorijskim spomenicima i predivnim ostrvima, pravi je raj za avanturiste, putnike, istraživače, hedoniste.

Vodimo Vas na ostrvo Puket i u prestonicu Bangkok. Puket (Phuket), najveće tajlandsko ostrvo smešteno je u Andamanskom moru. Na Puketu ćete pronaći lepe plaže, brojne vidikovce, hramove, rezervate, uživaćete u lokalnoj gastronomiji, gostoljubivosti lokalnog stanovništva ali i u ludom noćnom životu.

Najpoznatije plaže na ostrvu Puket su: Patong, Karon, Kata, Rawai, Kamala, Kata Yai, Kata Noi, Mai Khao. Postoje i brojne uvale sa
skrivenim plažama na kojima nema izgrađene infrastrukture i one su pravi dragulj ovog ostrva.

Old Phuket Town je mesto koje će Vam dočarati istoriju i kulturuostrva – šetnjom ulicama Starog grada vidi se diverzitet kulture, religije i multietničnost zajednice. Uticaj tajlandskog, kineskog,indijskog, evropskog i muslimanskih naroda ogleda se u sinoportugalskoj arhitekturi, a posebno u kućama koje su građene u nizu, u kojima su živeli trgovci koji su naselili ovaj prostor. Neke od tih kuća danas su sačuvane u okviru muzeja (Phuket Thai Hua muzej i Peranakan Nithat muzej), dok su neke adaptirane u restorane, kafee ili smeštajne objekte. Ono što u ovom gradiću ne treba propustiti je noćni market Lat Yai koji se održava nedeljom, a na kojoj posetioci mogu isprobati najrazličitiju lokalnu hranu.

Patong plaža (Patong beach) nalazi se na zapadnoj obali ostrva i turistički je najrazvijenije mesto, sa brojnim hotelima, restoranima, radnjama, galerijama, barovima i spa centrima. Ima plažu dugu 3 kilometra, sa sitnim peskom i u obliku polumeseca. Posebno je poznat noćni život u ulici Bang La sa brojnim barovima i klubovima. U neposrednoj blizini Patonga smeštene su mirnije i skrivenije plaže poput Freedom plaže i Tri Trang plaže. Patong predstavlja i sjajnu polaznu tačku za istraživanje atrakcija na samom ostrvu i u njegovoj okolini. Najlepši vidikovac za posmatranje zalaska sunca je Prompthem Cape, uzvišenje na krajnjem jugu ostrva.
Big Buddha je budistički hram na ostrvu Puket, na Nakkerd brdu. Statua Bude od belog mermera visoka je 45 metara, a izgrađena je od donacija. I danas možete donirati parče mermera na koje se može upisati vaše ime i time doprineti izgradnju ovog hrama. Smešten na uzvišenju, od Velikog Bude pruža se predivan pogled na zalive Chalong i Phang Nga, plaže Kata i Karon. Najveći i najposećeniji budistički hram na ostrvu je Wat Chalong, izgrađen početkom 19. veka, sa stupom koja je visoka 60 metara, a u njenoj unutrašnjosti čuva se fragment Budine kosti, brojne zlatne statue, slike i ilustracije.
Jedno od najpoznatijih mesta u čitavoj Jugoistočnoj Aziji su Phi Phi ostrva. Sastoje se iz dva velika ostrva Phi Phi Le i Phi Phi Don i 4 manja ostrva (Koh Yung, Koh Mai Phai, Koh Pida Nok i Koh Pida Nai). Maja zaliv (Maya Bay) nalazi se na ostrvu Phi Phi Le i svetski je poznat zbog filma Plaža, koji je Leonardo Di Kaprio snimao upravo na ovom mestu. Lepota Maja zaliva opravdava svoju svetsku slavu zbog neverovatne tirkizne vode, plaže sa snežnobelim puderastim peskom i krečnjačkim stenama koje se izdižu ka nebu. Čitava oblast poznata je po egzotičnom podvodnom svetu i važi za jedno od najlepših mesta za ronjenje ili snorkling, ali i brojnim pećinama, živopisnim zalivima i plaži majmuna – Monkey beach.
Ostrvo Khao Ping Kan nalazi se oko 25 kilometara severno od Puketa, u zalivu Phang Nga, a svetsku slavu steklo je iz filma o Džejms Bondu – ‘The Man With The Golden Gun’, pa se danas češće može čuti da ga zovu James Bond Island. Krečnjačka stena visoka je 20 metara, zovu je Ko Tapu, što u prevodu može značiti šiljak, nokat ili krabino oko. Zbog osetljivosti krečnjaka, na ovu stenu je zabranjeno popeti se, ali se u njenoj okolini nalaze brojne krečnjačke stene, tipične za ovo podneblje, gde kanuima možete ući u male pećine, dovesti do skrivenih zaliva ili istražiti Koh Panyi – lokalno muslimansko selo izgrađeno na stubovima iznad mora, sa brojnim restoranima i morskom hranom sa svežom ribom i plodovima mora, brojnim suvenirnicama, ali i sa džamijom, školom, ambulantom i policijskom stanicom.
Raya Islands (Racha Islands) su ostrva na oko 15 kilometara južno od Puketa. Sastoje se od dva ostrva – Koh

raya Yai i Koh Raya Noi, odnosno od malog i velikog ostrva, a region je poznat po brojnim ronilačkim školama i omiljen je iskusnim roniocima. Poseta ovim ostrvima garantuje uživanje na plažama sa belim sitnim peskom i u providnom tirkiznom moru.
Puket zaista nudi mnogobrojne opcije za svakog putnika. Za one željne aktivnog odmora, tu su pešačenje do vidikovaca, vožnje zipline-om kroz gustu džunglu, vožnja kanuima; za hedoniste tu su brojne plaže, od skrivenih i malih uvala do svetski poznatih plaža, zaliva i ostrva; možete istraživati kulturu i religiju kroz posete muzejima i hramovima; upoznati se sa morskim svetom kroz snorkling, ronjenje ili posetom Akvarijumima; uživati u ludom noćnom provodu, u barovima i klubovima; uživati u gastronomiji u restoranima, na noćnim marketima, okusiti tom yum, pad thai, kao pad ali i lokalno voće i poslastice ili se okrepiti hladnim Chang, Singha ili Leo pivom.
Bangkok, ujedno i glavni grad Tajlanda, je jedna od najuzbudljivijih metropola u jugoistočnoj Aziji. Grad je prepun kulturnih i istorijskih znamenitosti, a takođe je poznat i po bogatom noćnom životu. Tokom boravka u Bangkoku, bićemo smešteni u delu grada Sukumvit (Sukhumvit) koji se nalazi u centralnom delu grada. Sukumvit je poznat kao moderan deo Tajlandske prestonice sa brojnim barovima, restoranima, tržnim centrima i noćnim klubovima. Odlično je povezan sa ostalim delovima grada.

Puno ime Bangkoka ima čak 168 slova i to je najduže ime jednog grada na svetu. Skraćena verzija je ,,Krung Thep Maha Nakhon’’ ili ,,Krung Thep’’ što u prevodu znači ,,Grad anđela’’. Ogromna je azijska metropola koja spaja nespojivo, tradiciju s modernim, vekovima stare budističke hramove i ogromne šoping centre. Ulice su prepune kuhinja na točkovima i aromatične hrane, preovladava šarenilo boja, mešavina uličnih mirisa sa najfinijim parfemima, a noviji deo Bangkoka, četvrt Siam obiluje ogromnim kompleksima šoping centara i poslovnih zgrada, zbog čega bismo ga mogli nazvati Njujorkom istoka.
Kraljevska palata (Grand palace) – predstavlja najveću turističku atrakciju u Bangkoku. Datira još iz 1782. godine i u svojoj originalnoj verziji predstavlja kopiju palate iz stare prestonice Ajutaje (Ayutthaya), ali je vremenom nadograđivana. Kompleks je podeljen na dva dela: Hram Smaragdnog Bude i Kraljevsku rezidenciju. U ranom 20. veku palata je bila ključna u tajlandskoj vladi jer su se tu nalazili sudovi i administracija.
Za Hram svitanja / Hram zore (Wat Arun) veruje se da je jedan od najstarijih hramova u Bangkoku. Ime je dobio po indijskom Bogu zore Arunu i znači Hram zore, svitanja. Uprkos imenu, hram je najlepše posmatrati na zalasku sunca, kada je sunce iza hrama i daje mu poseban sjaj.
Hram ležećeg bude (Wat Pho) je ime dobio po najvećem kipu Bude na svetu koji leži. Kip je dugačak 45m, visok 15m, a ceo je prekriven zlatnim listićima, oči su mu napravljene od bisera. Pre hrama, ovo područje je bilo centar edukacije tajlandske medicine, a i danas se tamo nalazi Medicinski fakultet

DAN 1 (30.12.2024): BEOGRAD – DOHA
Dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” tri sata pre polaska aviona. Čekiranje na let i predaja prtljaga. Let iz Beograda (BEG) u 11:55h – let QR 232. Sletanje u Dohu u 18:50h po lokalnom vremenu. Presedanje na let za Puket (HKT) iz Dohe (DOH) u 20:35h – let QR 842.

DAN 2 (31.12.2024): DOHA – PUKET
Sletanje na međunarodni aerodrom na Puketu u 07:15h po lokalnom vremenu. Po obavljanju carinskih i ulaznih procedura, upućujemo se ka Patongu. Transfer do izabranog smeštaja. Slobodno vreme za odmor. Veče je rezervisano za aktivnosti po želji i doček Nove godine Noćenje.

DAN 3 (01.01.2025): PUKET – fakultativni izlet Freedom plaža
Današnji dan određen je za fakultativni izlet do Freedom plaže gde ćemo uključiti sva svoja hedonistička čula i odmoriti na sitnom belom pesku i kupanju u tirkiznom moru. Možemo se popeti na okolne stene, a bićemo nagrađeni prelepim pogledom na plažu i zaliv. Povratak u Patong.. Noćenje.

DAN 4 (02.01.2025): PUKET – fakultativni izlet James Bond ostrvo – Phang Nga zaliv – Pha Panyi
Fakultativni izlet do Phang Nga zaliva, gde ćemo imati prilike da vidimo velike krečnjačke stene koje izviru iz zeleno-plave vode, sa bujnom vegetacijom, a sa kanua moći ćemo da prođemo ispod stena i da zavirimo u male pećine. Posećujemo plutajuće selo Pha Panyi gde imamo priliku da se okrepimo, isprobamo lokalne specijalitete i vidimo kako žive stanovnici ovog sela. Videćemo i čuvenu stenu Ko Tapu koja je svetsku slavu stekla zbog filma “Čovek sa zlatnim pištoljem” a po njemu dobila i drugo ime – ostrvo Džejms Bond. Povratak u Patong. Noćenje.

DAN 5 (03.01.2025): PUKET – fakultativni izlet Pi Pi ostrva (Koh Phi Phi – Maya bay)
Fakultativni izlet za ostva Pi Pi (Koh Phi Phi). Obilazak ostrva koja se sastoje od 6 ostrva od kojih su najveća Phi Phi Don koje je najrazvijenije i na kome se nalaze brojni restorani, i Phi Phi Le na kome se nalazi čuveni Maya zaliv. Obilazak započinjemo snorklingom i upoznajemo se sa podvodnim svetom ove regije. Potom imamo prilike da vidimo divlje majmune na Monkey plaži. Zatim sledi vožnja kroz smaragdnu Pi Leh lagunu sa brojnim stenama koje izlaze iz vode. Iskrcavamo se na čuvenu plažu u Maya zalivu pamtimo osećaj puderastog peska između prstiju i plivamo u nerelanom plavetnilu ove popularne plaže. Povratak u Patong. Doček Nove godine. Noćenje.

DAN 6 (04.01.2025): PUKET – fakultativni izlet Phuket Old Town i noćni market
Fakultativni izlet za Old Town, šetnja kroz gradić koji svojom arhitekturom oslikava istoriju i kulturu ostrva, istraživanje lokalnih specijaliteta i ulične hrane na čuvenom noćnom marketu. Povratak u Patong. Noćenje.

DAN 7 (05.01.2025): PUKET – fakultativni izlet Raya Island
Fakultativni izlet za ostrvo Raya ili Racha, koja se nalaze na oko 15 kilometara južno od Puketa, gde ćemo dan provesti na predivnoj plaži sa snežnobelim peskom i providnim tirkiznim morem, a ljubitelji ronjenja i snorklinga mogu otkriti bogad podvodni svet u obližnjim koralnim grebenima. Povratak u Patong. Noćenje.

DAN 8 (06.01.2025): PUKET – fakultativni izlet Big Buddha i hram Chalong
Fakultativni izlet do velikog Bude gde se upoznajemo sa budizmom, slušamo o kulturi Tajlanda, i uživamo u panoramskom pogledu na zaliv i plaže Katu i Karon. Potom posećujemo Wat Chalong, budističku stupu koja čuva fragment Budine kosti, veliku relikviju za budiste, i obilazimo pogatu unutrašnjost hrama. Povratak u Patong. Noćenje.

DAN 9 (07.01.2025): PUKET – BANGKOK
Napuštanje soba prema pravilima izabranog hotela. Slobodno vreme do transfera prema aerodromu. Let iz Puketa (HKT) za Bangkok. Sletanje u Bangkok. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 10 (08.01.2025): BANGKOK – fakultativni izlet obilazak grada
Doručak. Fakultativni izlet obilaska Bangkoka, odnosno najvećih atrakcija prestonice Tajlanda. Počinjemo od Kraljevske Palate (Grand Palace) čiju je gradnju započeo osnivač čakri dinastije, kralj Rama I, kada ona i postaje rezidencija kraljeva. Pri kompleksu nalazi se i Hram smaragdnog Bude koji se smatra najvećom svetinjom u zemlji, a Buda je isklesan od zelenog žada. Porom posećujemo Hram Svitanja ili Hram Zore (Wat Arun), kao i Hram ležećeg Bude (Wat Pho) gde je Buda prikazan u trenutku ulaska u nirvanu, a statua je duga 46 metara i visoka 15 metara. Povratak u hotel. Uveče možemo otići na neki od vidikovaca na neboderima – Baiyoke ili Sky Walk Noćenje.

DAN 11 (09.01.2025): BANGKOK – fakultativni izlet ploveća pijaca i train market
Doručak. Današnji dan određen je za fakultativni izlet ploveće pijace, odnosno Damnoen Saduak, koja se nalazi na oko 100 milometara od Bangkoka, i ovo malo mesto ima dugu istoriju trgovine. U gradiću su u 18. veku izgrađeni kanali, a mi ćemo imati prilike da se čamcem krećemo kroz kanale i posećujemo trgovce, kao što su to nekada radili tajlandski zemljoradnici. Posećujemo i čuveni “train market” gde voz prolazi kroz sam centar pijace, i gde prodavci ubrzano podižu tende i sklanjaju tezge kako bi voz prošao. Nakon prolaska, sve se velikom brzinom vraća u početno stanje, i mi imamo prilike da razgledamo i kupujemo cveće, različito voće i povrće. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 12 (10.01.2025): BANGKOK – DOHA
Doručak Napuštanje soba prema pravilima hotela. Slobodano vreme za uživanje u jednoj od najlepših prestonica Azije. U večernjim časovima transfer do aerodroma.

DAN 13 (11.01.2025): BANGKOK – DOHA
Let iz Bangkoka (BKK) za Dohu (DOH) u 02:10h – let QR 837. Dolazak u Dohu u 05:35h po lokalnom vremenu. Presedanje na let iz Dohe (DOH) za Beograd (BEG) u 07:20h – let QR 231. Dolazak u Beograd u 10:55h. Kraj putovanja.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Za fakultativne izlete putnici se odlučuju na samom putovanju, i uplaćuju ih kod lokalne turističke agencije, organizatora fakultativnog izleta. Opisi i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera.
•James Bond ostrvo
•Freedom beach
•Koh Phi Phi
•Big Buddha i Wat Chalong
•Raya Island

•Phuket Old Town
•Obilazak Bangkoka
•Train Market i ploveća pijaca

Termin putovanja: 30.12- 11.01.2025.
Broj dana / noći: 13 dana / 11 noći
Hoteli: Grace Patong Hotel 4+* / Cross Vibe Bangkok Sukhumvit 4*
BLACK FRIDAY cena: 1890 €
Regularna cena: 2090 €

BLACK FRIDAY cena važi do:
01.09.2024. ili do rasprodaje kapaciteta

Grace Patong Hotel 4+*
LOKACIJA: Patong Beach, Thailand
LINK HOTELA: https://www.gracepatong.com/

The Patong Center hotel nalazi na 900 metara od plaže, ima recepciju, bazen, bar i restoran sa tradicionalnim tajlandskim specijalitetima i internacionalnom hranom. Hotel je moderno uređen i potpuno renoviran 2021 godine.
Ishrana (vrsta usluge): Noćenje sa doručkom
Deluxe double room: oko 22m2, dvokrevetne sobe sa bračnim krevetom ili odvojenim krevetima, sopstvenim kupatilom sa WC, tušem ili kadom, fen, klima, sto, sef, satelitki TV, frižider.
FAKULTATIVNI

 

Cross Vibe Bangkok Sukhumvit 4*
LOKACIJA: 10 Sukhumvit 52, Prakanong, Khlong Toei, Bangkok
LINK HOTELA: https://www.crosshotelsandresorts.com/crossvibebangkok
Hotel se nalazi u oblasti Sukhumvit u Bangkoku, ima recepciju, bar, restoran, teretanu, terasu, bazen i spa centar.
Ishrana (vrsta usluge): Noćenje sa doručkom.
Standard twin room: oko 28m2, dvokrevetne sobe sa sopstvenim kupatilom sa WC, tušem ili kadom, fen, klima, sto, sef, TV, telefon, frižider, ketler.

 

 

 

Aranžman sadrži:

Cena aranžmana obuhvata:

•Povratnu avio kartu sa presedanjem, ekonomske klase sa svim taksama, na relaciji Beograd – Puket, Bangkok – Beograd, sa prtljagom: ručni prtljag 7kg, čekirani 25kg
•Avio kartu ekonomske klase na relaciji Puket – Bangkok, sa prtljagom: ručni prtljag 7kg, čekirani 20kg
•7 noćenja na bazi noćenja u dvokrevetnoj sobi u hotelu Grace Patong Hotel 4+* na Puketu
•3 noćenja na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Cross Vibe Bangkok Sukhumvit 4* u Bangkoku
•Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom na Puketu i u Bangkoku
•Usluge predstavnika agencije tokom trajanja putovanja
•Kompletnu organizaciju putovanja

Aranžman ne sadrži:

Cena aranžmana ne obuhvata:

•Doplatu za korišćenje jednokrevetne sobe (doplata je na upit)
•Troškove zdravstvenog putnog osiguranja sa pokrićem za Covid-19 (može se uzeti u agenciji Your Way, Uniqa, cena osiguranja za 13 dana, osobe između 19-70 godina, paket Standard, pokrića do 15.000,00 € iznosi 1624,85 RSD, doplata za Covid-19 +487,46 RSD = ukupno po osobi 2112,31 RSD)
•Troškove pribavljanja vize za Tajland (85 EUR)
•Troškove fakultativnih izleta i usluga koje nisu predviđene izabranom uslugom
•Troškove osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u osiguravajućoj kući, i neophodno je uplatiti ga istog dana kada se sklapa Ugovor o putovanju, cena osiguranja po osobi je na upit)
•Individualne troškove nastale za vreme trajanja putovanja

Prilikom prijave za putovanje uplaćuje se avans u iznosu 200 eur po osobi, dok se ostatak uplaćuje najkasnije do 30 dana pred polazak na putovanje. Sve uplate vrše se isključivo u dinarima, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Moguće je plaćanje gotovinom, virmanom, karticama Visa, MasterCard i Dina, kao i plaćanje na rate čekovima građana ili karticama Banca Intesa.
Putnici koji ne izmire dugovanja do krajnjeg roka predviđenog planom i programom putovanja, biće tretirani kao da su odustali od putovanja.

COVID-19 USLOVI PUTOVANJA: Od 01. oktobra 2022. godine putnici nisu u obavezi da po dolasku u Tajland, pokažu dokumente vezane za COVID-19, kao što su potvrda o vakcinaciji ili rezultat testa na COVID-19. Sve ulazne formalnosti podložne su promeni, te je neophodno proveriti sve detalje neposredno pred put..

VIZA ZA TAJLAND:
Turistička viza sa jednim ulaskom i boravkom do 60 dana dobija se posredstvom Konzulata Kraljevine Tajland u Beogradu. Od 1. novembra 2022. godine vize za ulazak u Kraljevinu Tajland se izdaju u elektronskom formatu i dostavljaju se na Vašu e-mail adresu. S tim u vezi, potrebno je da dostavite tražene informacije i dokumentaciju u elektronskom formatu, na sledećem linku: https://www.vizacentar.rs/
Sa turističkom vizom (sa jednim ulaskom) možete da boravite u zemlji do 60 dana, uz mogućnost produžetka boravka u najbližem Imigracionom birou u Tajlandu za dodatnih 30 dana (“visa extension”)
Cena turističke vize je 8400 RSD.
Plaćanje se vrši u dinarskoj provvrednosti po prodajnom kursu Banca Intese na dan izdavanja računa (nakon registracije Vaše uplate započinje proces obrade dokumentacije) ili u gotovini u eurima u slučaju ličnog podnošenja dokumentacije.
Za vizu se može aplicirati najviše 80 dana pre putovanja. Preporuka je aplicirati za vizu odmah po prijavi za aranžman.

KORISNE INFORMACIJE:

•Prilikom prijave za putovanje potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji će putnik koristiti za putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja). Ime i prezime u avio karti mora biti isto kao u pasošu sa kojim putnik putuje. Promena imena nije dozvoljena.
•U slučaju otkaza putovanja od strane putnika nakon izdavanja avio karte, troškovi storniranja se obračunavaju u skladu sa tarifom koja je rezervisana.
•Putnik je dužan da dva dana pred putovanje proveri tačno vreme i mesto polaska.
•Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
•Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nie potrebna je turistička viza za ulazak u Brazil, za boravak do 30 dana.
•Informacije o vizama i ulasku i tranzitu važe samo za putnike koji poseduju pasoš Republike Srbije. Molimo putnike koji poseduju pasoše drugih zemalja da se upoznaju sa procedurama pribavljanja viza za izabranu destinaciju u nadležnim ustanovama. Uslovi viziranja se često menjaju, te je putnik u obavezi da obezbedi relevantne vize i pre putovanja proveri da li je došlo do promena u viznom režimu.
•Za ovaj aranžman primenjuju se Opšti Uslovi Putovanja organizatora putovanja.
•Postoji mogućnost da neki od hotelskih sadržaja (restorani, bazeni, wellness, sportska ponuda, dečija animacija…) usled prevencije od virusa Covid-19 bude nedostupan ili dostupan u ograničenoj ili izmenjenoj meri.

NAPOMENE:


Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane agencije.

Putnik je dužan da se upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, viziranja i Opštim Uslovima Putovanja organizatora putovanja.

Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili predstavnike i saradnike organizatora putovanja, može biti isključen sa putovanja bez prava na žalbu i povraćaj novca.

Minimalan broj putnika za individualno putovanje je 1, za grupno putovanje 10.

U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska.

Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.

Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice. Ukoliko maloletne osobe putuju bez pratnje roditelja, moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja za prelazak granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
•Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku putovanja. Savetujemo da putnici osiguraju svoje stvari i vrednosti kod ovlašćenih osiguravajućih kuća, jer u slučaju krađe ili gubitka ličnih stvari i vrednosti, putnik može zatražiti naknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod osiguravajuće kuće.
•Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemlje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa.
•Putnik je dužan da se upozna sa viznim režimom zemlje/zemalja u koje putuje i da pravovremeno pribavi odgovarajuće vize.
•Ukoliko organizator putovanja posreduje u pribavljanju vize, putnik je dužan da u predviđenom roku dostavi potrebne podatke i dokumenta.
•Raspoloživost: Molimo putnike da imaju u vidu da navedena ponuda podrazumeva trenutnu raspoloživost u sistemu. Ne garantujemo raspoloživost u trenutku kontakta. Rezervacija je garantovana tek nakon uplate avansa napravljene fiksne rezervacije. Kod hotela koji su na upit, procedura podrazumeva avansnu uplatu prema uslovima plaćanja, pre slanja upita. Odgovor na upit se čeka dva do četiri radna dana. Ukoliko je odgovor na upit potvrdan, rezervacija je automatski fiksna i podleže Uslovima putovanja. Ukoliko je odgovor na upit negativan, putnici imaju pravo na povraćaj novca u celosti, ili na alternativu.
•Posebne želje i napomene: Molimo putnike da nam prilikom rezervacije naznače ukoliko imaju neki specijalni zahtev ili želju, koje ćemo mi proslediti hotelu, i koji će dati sve od sebe da Vam to i obezbedi ukoliko bude u mogućnosti, ali ne mođemo garantovati ostvarivanje navedenih napomena i želja.
•Smeštaj: U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 15:00h, a iste se napuštaju najčešće do 11:00h. Tačno vreme ulaska u sobe i napuštanja soba zavisi od pravila izabranog smeštajnog objekta. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. Prilikom prijave u hotel, putnik je obavezan da obezbedi depozit u vidu gotovine ili platnih kartica na ime korišćenja dodatnih usluga u sobi/hotelu.
•Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za njih nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
•Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije organizatora fakultativnog izleta.

•Organizator putovanja je turstička agencija Your Way, sa licencom OTP 229/2021, Kategorija A
•Program br THG01/2024: Tajland Puket i Bangkok Nova godina 30.12.2024. od 02.04.2024. Cenovnik br. 1 od 02.04.2024.
•Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti Uslovi Putovanja turističke agencije Your Way DOO.