Vi zamislite – mi ostvarimo!

TENERIFE I KANARSKA OSTRVA

Ostrvska tura je uključena u cenu!

Cena po osobi

1379 €

Trajanje od

8 dana / 7 noći

Polazak

05.02.2024

Najveće kanarsko ostrvo nalazi se u podneblju večnog proleća i neprekidne turističke sezone. Priroda je ovde bila izuzetno darežljiva. Na severu preovlađuje suptropska klima s bujnom vegetacijom a na sušnom, polupustinjskom jugu su prostrane plaže s vulkanskim peskom i veličanstvene stenovite obale.U središtu ostrva uzdiže se najviši planinski vrh Španije, 3.718 m visoki (ugašeni) vulkan Teide, koji u zimskim mesecima krasi snežna kapa. Posebna avantura je popeti se do njegovog impozantnog grotla, širokog 80 metara. Međutim, vulkan je samo jedna atrakcija ostrva sa 350 km dugom obalom, sa sijaset malih i velikih uvala i zaliva, smeštenih između pitomih i strmih litica, plažama crnog, belog i zlatnožutog peska. Ipak,na ostrvu preovlađuju plaže sa crnim peskom, koji je nastao iz vulkanske prašine i magme. Za Tenerife se slobodno može reći da je Zemlja parkova, jer pored nacionalnog parka Teide, na planini La Manča postoji drugi vulkan, koji je poslednji put bio aktivan u XVIII veku. Druga prirodna znamenitost je Ikod de Los Vinos u kojem se nalazi Park milenijumskih zmajeva, odnosno zmajevo drvo staro oko 1.000 godina, koji je pod zaštitom UNESC-a. Treći park je zoološki vrt Loro Park Sijam, a četvrti Sijam, najveći akva park u Evropi, koji je Špancima poklonila tajlandska princeza i uredila ga u istočnjačkom stilu. Tu su i planina Monte Esperansa, nastanjena kanarskim četinarima, sa koje se pruža predivan pogled na celo ostrvo. Severna obala ima vrlo dugu turističku tradiciju, dok se jug, zahvaljujući prekrasnim plažama i toploj klimi, razvio u moderno turističko središte tek u proteklih dvadeset godina.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (5.februar) Beograd – Frankfurt – Tenerife (Playa Las Americas)
Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Let za Frankfurt u 06.45h, kompanijom Lufthansa na liniji LH1411. Dolazak u Frankfurt u 08.50h. Nastavak putovanja u 10.20h letom kompanije Lufthansa LH4380. Sletanje na južni aerodrom ostrva Tenerife u 14.00h. Transfer do hotela u popularnoj turističkoj oblasti Costa Adeje, na jugu ostrva. Večera. Noćenje.
2.dan (6.februar) Playa Las Americas – Santa Cruz de Tenerife – La Orotava – Icod de los Vinos – Los Gigantes – Playa Las Americas
Doručak. Odlazak na celodnevni obilazak ostrva, koji započinje vožnjom ka severu, gde se nalazi glavni grad – Santa Kruz de Tenerife. Ponosi se istorijom dugom preko 2000 godina, od kada datiraju prva naselja na mestu današnjeg grada. Osnovali su ga Guanči, autohtoni stanovnici Kanara, za koje se smatra da su ostrvo naselili 1000 godina pre nove ere. Današnje ime grada potiče od španskih konkvistadora koji su se iskrcali na ostrvo u XV veku. Danas je Santa Kruz moderan grad, sa razvijenom turističkom infrastruktrom. Osim čuvene gradske plaže Terisitas, za koju je pesak brodom dopremljen iz Afrike, tokom boravka u ovom živopisnom gradu svakako treba videti i glavni gradski trg Plaza de Espana, tvrđavu San Cristobal, koncertnu dvoranu Auditorio Santa Cruz, čiji futuristički oblik je kreirao čuveni Santiago Calatrava, staru gradsku pijacu Mercado de Nuestra Senora de Africa…Nakon posete glavnom gradu, vožnja se nastavlja ka severozapadnoj obali ostrva i vidikovcu Mirador de Humboldt, odakle se pruža najlepši pogled na dolinu Orotava u kojoj se nalazi stari, romantični gradić sa svojim crkvama, palatama i vrtovima. Sledeća stanica tokom ostrvske ture je malo selo Icod de los Vinos, u kom se nalazi čuveno „zmajevo drvo״ za koje se veruje da je staro hiljadu godina i jedan je od simbola ostrva Tenerife. Na povratku ka jugu, put dalje vodi kroz planinske predele sve do vidikovca Mirador de Archipenque odakle se može uživati u pogledu na visoke strme klifove. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim časovima. Večera. Noćenje.
3.dan (7.februar) Playa Las Americas – La Gomera (fakultativno) – Playa Las Americas
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor ili odlazak na fakultativni izlet na ostrvo La Gomera, treće najmanje ostrvo arhipelaga. Polazak je u prepodnevnim časovima, iz luke Los Cristianos, a vožnja ferijem traje oko 50 minuta. Pripada provinciji Santa Kruz de Tenerife i njegov glavni grad je San Sebastian de la Gomera. Ostrvo je ekološko blago, a njegova obala je prošarana malim plažama sa crnim peskom između litica i predstavlja pravi raj za ljubitelje netaknute prirode. Stanovnici ostrva La Gomera imaju drevni način komunikacije pomoću zvižduka, govora zvanog Silbo Gomero, koji se može čuti i do 3 km. Ostrvo La Gomera je poznato po nacionalnom parku Garajonaj, prirodni rezervat pod zaštitom Unesco-a. Takođe je ostrvo poznato i kao luka u koju je pristao Kristofer Kolumbo pre nego što je prešao Atlantik sa svoja tri broda, zaustavivši se da dopuni zalihe hrane i vode za svoju posadu, tako da je kuća “Casa de Colon”u kojoj je odsedao u gradu San Sebastijan tokom svojih boravaka na ostrvu, sada turistička atrakcija. Jedna od atrakcija je i Roque de Agando impresivna i strma formacija vulkanske lave, Laguna Grande koja po predanju predstavlja mesto sastajanja drevnih veštica sa ostrva…Povratak na Tenerife u kasnim popodnevnim časovima. Večera. Noćenje.
4.dan (8.februar) Playa Las Americas – Loro park (fakultativno) – Playa Las Americas
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Predlažemo fakultativnu posetu Loro parku, koji je jedna od nezaobilaznih atrakcija na Kanarima. Nalazi se na severozapadu ostrva, oko 70 km od letovališta Playa Las Americas. Predstavlja ne samo jedan od najvećih zooloških vrtova na svetu, već i ozbiljnu ustanovu fokusiranu na projekte očuvanja prirode, ugroženih životinjskih vrsta, umnožavanje najbogatije populacije papagaja na svetu i mnoge druge. Loro park je dom mnogih životinja koje žive među tropskim palmama i egzotičnom vegetacijom. Brojna priznanja za dosledan i marljiv rad u sferi zaštite životinja (izložena su unutar parka) donela su ovoj cenjenoj ustanovi još jednu titulu, titulu Ambasade životinja (prvi takav park u svetu koji je dobio ekološki sertifikat). Zato je ovaj park jedan od najposećenijih zooloških vrtova na svetu, koji na svojoj površini od 13,5 hektara pruža nezaboravno iskustvo, s obzirom da predstavlja pravo kraljevstvo flore i faune, koje se pored gustog tropskog rastinja, krivudavih stenovitih stazica, inkubatora za bebe papagaje, može pohvaliti i najvećim akvarijumima sa delfinima i pingvinima na svetu. Takođe, ovde možete videti: gorile, kapibare, lenjivce, lavove, bengalske tigrove, crvenu pandu, jaguara, flamingose, razne papagaje, kao i pogledati predstave koje izvode kitovi ubice, morski lavovi, delfini i papagaji. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
5.dan (9.februar) Playa Las Americas           
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Večera. Noćenje.
6.dan (10.februar) Playa Las Americas – Teide (fakultativno) – Playa Las Americas   
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Predlažemo odlazak na izlet do najvišeg vrha Španije – Teide. Ova vulkanska planina se nalazi na jugozapadu ostrva. Na putu možete uživati u pogledu na ostrva La Gomera i La Palma (u zavisnosti od vremenskih uslova). Put vodi do 2.100 m visine i Nacionalnog parka „Canadas del Teide“, koji je pod zaštitom i na listi je UNESCO-ve svetske baštine. Zaustavićete se na nekoliko vidikovaca i možete se kratko prošetati do poznatih stenovitih formacija Rokues de Garcia. Nakon toga ćete se spustiti prema Vilafloru, najvišem selu Španije. Nakon kratke posete najstarijim i najvećim borovima Tenerifa, posetićete najvišu ekološku vinariju u Španiji, gde ćete pre povratka u hotel probati lokalno vino i tapas. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim časovima. Večera. Noćenje.
7.dan  (11.februar) Playa Las Americas         
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Večera. Noćenje.
8.dan  (12.februar) Tenerife (Playa Las Americas) – Frankfurt – Beograd
Doručak i odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme do polaska na transfer do aerodroma Reina Sofia. Let za Frankfurt na liniji LH4381 u 14.50h, dolazak u Frankfurt u 20.40h. Nastavak putovanja za Beograd u 22.10h, letom kompanije Lufthansa LH1410. Dolazak u Beograd u 00.05h (13.februar). Kraj programa.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:
Minimum za realizaciju izleta je 20 prijavljenih. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši najkasnije 21 dan pre putovanja. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.

LA GOMERA  100 EUR
LORO PARK   70 EUR
NACIONALNI PARK TEIDE  70 EUR
NAPOMENA: Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta.

HOTELI:
ALEXANDRE HOTEL GALA 4*, Playa Las Americas
https://www.alexandrehotels.com/en/hoteles/alexandre-hotel-gala
Hotel Alexandre Gala se nalazi u turističkom centru Playa de las Americas, udaljen je oko 15 km od međunarodnog aerodroma Kraljica Sofija koji se nalazi na južnom delu ostrva Tenerife. Hotel Alexandre Gala je udaljen 100 m od Atlanskog okeana i plaže Playa de Troja, kao i šetališta. Hotel Alexandre Gala ima 308 soba. Sve sobe imaju: kupatilo, fen za kosu, TV, telefon, klima uređaj, mini bar i sef (uz doplatu). Ovaj veliki kompleks ima recepciju, restoran koji u ponudi ima jela internacionalne kuhinje na bazi švedskog stola, bar pored bazena i koktel bar, wi fi internet besplatan u lobiju hotela, spoljašnji bazen, teretana. Hotel Alexandre Gala nudi večernju zabavu i niz aktivnosti tokom dana, za najmlađe goste na raspolaganju je dečiji klub. Spa centar sa unutrašnjim bazenom nudi raznovrsne tretmane hidroterapije i masaža.

Agencija zadržava pravo promene hotela sa sličnim hotelima iste kategorije.

Aranžman sadrži:

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
• Avio prevoz na relaciji Beograd – Frankfurt – Tenerife – Frankfurt – Beograd kompanijom Lufthansa
• Aerodromske takse 92 eur (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni)
• 7 noćenja na bazi polupansiona u navedenom hotelu
• Autobuski transferi prema programu
• Celodnevni izlet (ostrvska tura)
• Vodič na srpskom jeziku
• Troškovi organizacije putovanja

Aranžman ne sadrži:

U CENU ARANZMANA NIJE UKLJUČENO:
• putno zdravstveno osiguranje
• fakultativni izleti
• osiguranje od otkaza aranžmana – cena zavisi od trenutka uplate, putnicima se preporučuje da imaju oba osiguranja
• ostale nepomenute usluge

USLOVI PLAĆANJA:
Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.
1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dan pre polaska.
2. PLATNIM KARTICAMA – Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina
3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa (do 6 mesečnih rata prilikom rezervacije).
4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
5. PREKO RAČUNA – uplata na račun Vos Travel-a

OSIGURANJE:
Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Vos travel-a moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 30 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

HOTELSKI SMEŠTAJ:
U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:
Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.
U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaće¬nog avansa.

NAPOMENA:
U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole  se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.
Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA
jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA
OD STRANE AGENCIJE JE 20 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 20
Ukoliko broj putnika bude manji, putovanje je moguće realizovati uz doplatu.

Cenovnik br.1 od 20.10.2023
OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorija licence A
Garancija putovanja broj 2701823, važi od 01.10.2023. god.
Odeon World Travel d.o.o.
Kneza Miloša br. 84, Beograd, Tel: +381 11 366 02 22, +381 11 366 09 99 Fax:+ 381 11 366 02 25
Beogradska br. 71, Beograd, Tel: +381 11 323 80 04 Fax: +381 11 323 81 30
Bul. Crvene armije br. 9b, Beograd, Tel: +381 60 0240 123