Vi zamislite – mi ostvarimo!

Grčka ostrva

Krf

Krf je najsevernije i drugo po veličini grčko ostrvo u Jonskom moru. Sa zapada okružen Jadranskim, a sa istoka Jonskim morem. 

Istorija Krfa je vrlo bogata, I može se reći da svoj šarm I raznovrsnost duguje tragu više naroda koji su je stvarali. Istorija ovog ostrva beleži stvaranje trgovačke kolonije od strane Korinćana još u 8. v.p.n.e., koje su u 3. veku smenili Rimljani. 

Njih zamenjuju Vizantijci, pa Mlečani, a zatim Francuzi u vreme Napoleonovih osvajanja. Početkom 19. veka kontrolu nad Krfom dobijaju Englezi. 

Oni dovode vodu u grad, grade puteve, palate, bolnice, Univerzitet. Tek 1864. godine Krf postaje deo današnje Grčke. Ono što karakteriše Krf jesu nešto blaža leta i obilnije padavine, zbog toga Krf ima veoma bujnu vegetaciju gde dominiraju četinarske šume, vinogradi i nepregledni maslinjaci. 

Glavni grad, Krf, krase palate, tvrđave, pozorište u stilu italijanske renesanse, kao i muzeji sa vrednim eksponatima. Stari grad koji se nalazi izmedu dve tvrđave ulepšavaju trgovi i fontane, i uske popločane ulice prepune taverni i barova. 

Mediteranska hrana sa obiljem ribe, testa i domaćeg masilnovog ulja, kvalitetna domaća vina i grčka muzika, doprineće da uživate u svom odmoru i da uvek poželite da se vratite.

Pogledajte sve hotele i apartmane po akcijskim cenama