Vi zamislite – mi ostvarimo!

Sorento smeštaj

Sorento, jedno od najpoznatijih letovališta na italijanskoj obali Amalfi, poznato je po svojoj spektakularnoj lepoti, bogatoj istoriji i izvanrednoj kuhinji. Ovaj šarmantni grad smešten je na stenovitoj obali Tirenskog mora, okružen strmim liticama i limunovim zasadima, nudeći posetiocima nezaboravne pejzaže i opuštajuću atmosferu. Pročitaj više.

PANORAMA PALACE

Italija, Sorento
185605 L

Lokacija: Hotel se nalazi u mestu Meta di Sorento, na uzvišenju, odakle se pruža predivan pogled na Napuljski zaliv. Od grada Sorento hotel je udaljen oko 6 km. Železnička i

Jedna od glavnih atrakcija Sorenta je Piazza Tasso, centralni trg grada, okružen kafićima, restoranima i buticima. Sa trga se pruža pogled na živopisne ulice koje vode ka moru, a tu je i živopisna železnička stanica koja povezuje grad sa drugim delovima Italije.

Sorento je takođe poznat po svojim prelepim plažama. Marina Grande je glavna gradska plaža, sa šljunkovitim peskom i kristalno čistim morem. Posetioci mogu uživati u sunčanju, plivanju ili vožnji čamcem duž obale kako bi istražili skrivene uvale i pećine.

Za ljubitelje kulture, Sorento nudi obilje istorijskih znamenitosti. Jedna od najznačajnijih je Crkva Svetog Franje, koja datira iz 14. veka i čuva brojne umetničke dragocenosti. Takođe, ne treba propustiti posetu Muzeju Correale di Terranova, gde se mogu videti kolekcije slika, skulptura i keramike iz različitih perioda.

Kulinarska scena Sorenta je takođe impresivna. Restorani u gradu služe tradicionalna jela kampanijske kuhinje, poput pasti sa morskim plodovima, domaćih testenina i limun torti. Posetioci mogu uživati u obrocima na terasama sa pogledom na more ili u šarmantnim restoranima u srcu grada.

Sorento je idealna destinacija za sve koji žele da kombinuju opuštajući odmor na plaži sa istraživanjem bogate istorije i kulture. Sa svojom spektakularnom lepotom i gostoljubivom atmosferom, Sorento će sigurno ostaviti neizbrisiv utisak na svakog posetioca.