Fetije

Fetije

Na putu ka Antaliji naići ćete na grad velike marine, živopisnih bazara, kuća građenih u etno stilu i planinskih pejzaža.

Pogledajte sve hotele

O Fetije

Antičko ime Fetije je bilo Telmessos. Glavna atrakcija koju možete videti u ovom mestu je  „Ölü deniz“ – Mrtvo more koje spaja Egejsko i Sredozemno more. Pored Plave Lagune, zvanično najlepše i najslikanije plaže ovog dela Mediterana, u blizini se nalazi i Dolina leptira, rezervat prirode u kojem se nalazi više od 80 vrsta leptirova. Fetije, nekada značajna trgovačka luka, danas je sve prestižnije letovalište koje osvaja lepotom netaknute prirode i peščano šljunkovitim plažama. Blizu grada možete pronaći ostatke tvrđave koji su izgradili vitezovi sa Rodosa u 15. Veku. Kao da sve to nije dovoljno magično, u Fetiju se nalaze i velika i modernizovana marina, mnoštvo živopisnih orijentalni bazara, zanatske radnje, brojni restorani. 

 

Noć u Fetijama znači dobar provod u nekoj od diskoteka, kafea ili restorana s muzikom za svačiji ukus ukrašenom zavodljivim trbušnim plesom. Pored nestvarne prirodne lepote, koja u ovom mestu ne manjka, turiste privlače i povoljna klima, isto takve cene i ljubaznost lokalnog stanovništva.

Ne propustite nove ponude

Prijavite se za newsletter