Vi zamislite – mi ostvarimo!

Malaga

Malaga, drugi po veličini grad Andaluzije, smeštena je na krajnjem zapadu Mediterana, oko 100 kilometara od Gibraltara. Ovaj grad okružen je planinskim vencima, a kroz njega protiču reke Gvadalmendina i Gvadalorse, koje se ulivaju u Mediteransko more. 

Obala ima sjajan geografski položaj, planine okolo je štite od severnih vetrova, što joj daje i srednje visoku temperaturu i oko 300 sunčanih dana u godini. Plaže Malage, poput La Malaguete, Banos Del Carmen, La Caleta i El Candado, nude prostrane I lepo opremljene plaže, sa jako lepim peskom. Arheološki ostaci, poput dolmena iz Antekere i pećina Pileta i Nerha, svedoče o naseljenosti teritorije još u praistoriji.

Grad je osnovan u 8. veku p.n.e od strane feničanskih moreplovaca, a simbol grada je Alcazaba, maorsko utvrđenje izgrađeno na brežuljku u samom srcu grada. Pored ulaza nalaze se ostaci rimskog pozorišta, a iznad ruševina se uzdiže strma staza koja vodi do tvrđave Gibralfaro. 

Pablo Pikaso je najslavniji umetnik koji je rođen u Malagi. Muzej Pikaso je smešten u srcu grada I čuva umetnička dela ovog slavnog slikara.

Malaga je i gastronomska destinacija poznata po mediteranskoj kuhinji, a specijaliteti poput firita i la paulle osvajaju ukuse posetilaca. Grad je odlično pozicioniran za putovanje do obližnjih gradova Andaluzije, poput Granade, Marbelje, Sevilje i Kordobe. 

Grad takođe nudi bogat noćni život s raznovrsnim barovima i klubovima. Zaokružujući priču o Malagi, treba naglasiti da ovaj grad nije samo istorijski biser, već i živa, savremena destinacija koja spaja prošlost i sadašnjost na jedinstven način. Osim impresivnih kulturnih spomenika, Malaga je domaćin brojnim događanjima tokom godine, nudeći posetiocima priliku da uživaju u lokalnim festivalima, umetničkim izložbama i živopisnom noćnom životu.