Vi zamislite – mi ostvarimo!

Tasos smeštaj

Putovanje na Tasos pruža jedinstveno iskustvo koje će zauvek ostati urezano u vašem sećanju. Pročitaj više

Putovanje na Tasos pruža jedinstveno iskustvo koje će zauvek ostati urezano u vašem sećanju. 

Tasos, geografski najsevernije grčko ostrvo u Egejskom moru, predstavlja pravu oazu prirodnih lepota i kulturnog nasleđa. Naziv “smaragdno ostrvo” duguje svojoj čistoj i prozirnoj vodi, koja okružuje ostrvo, dok zbog neverovatno bujne vegetacije i prostranih borovih šuma, koje se spuštaju sa najviših planinskih vrhova sve do mora, ostrvo nazivaju i “plutajuća šuma”. 

Ostrvo Tasos je bilo poznato još u antičko doba kao vazdušna banja, o čijoj lekovitosti je pisao Hipokrat, otac medicine. Zahvaljujući svom jedinstvenom položaju, Tasos je zaštićen od morskih vetrova, a od tropskih temperatura čuva ga planinski venac Ipsario, donoseći mu blagu i prijatnu klimu.

Poseta Tasosu neizostavno će vam pružiti uživanje u prepoznatljivim ukusima grčkih vina, tradicionalnih jela obogaćenih maslinovim uljem, sirom, medom, orasima i bademima. Prepustite se očaravajućim pejzažima i autentičnom doživljaju kroz putovanje na Tasos, gde svaki trenutak postaje nezaboravan spoj prirode, kulture i gastronomskih čuda.