Vi zamislite – mi ostvarimo!

Evia smeštaj

Evija, drugo najveće ostrvo u Grčkoj, privlači posetioce svojom raznovrsnom lepotom i bogatom istorijom. Iako tehnički nije ostrvo, već “kontinentalno ostrvo” povezano s kopnom preko dva veličanstvena mosta, Evija odiše divljom prirodom, čistim plažama i fascinantnim istorijskim lokalitetima. Pročitaj više

Hotel Miramare

Miramare Vos Travel Letovanje1
Hotel Miramare se nalazi južno od istorijskog grada Eretrija. Živopisni zaliv je udaljen samo 130 metara i povezan je sa hotelom podzemnim prolazom. Od međunarodnog aerodroma je udaljen samo 70

Evija se prostire duž istočne obale kopnene Grčke, samo 60 kilometara od Atine. Na severu je prekriva gusta i zelena borova šuma, dok južni deo podseća na Kiklade, sa planinskim selima i ribarskim naseljima uz obalu. Evija nudi neverovatne plaže sa kristalno čistom vodom, a Evijski zaliv pruža prelep pogled na Egejsko more. 

Na severu ostrva, spoj borove šume i mirisa mora pruža magične trenutke, posebno u području Drimona vodopada. Ovaj prirodni spektakl se odvija među visokim planinama i zelenim šumama, pružajući nezaboravan doživljaj.

Evija obiluje istorijskim i kulturnim lokalitetima. Eretrija, udaljena manje od 20 kilometara od Halkide, čuva ruševine starog grada iz 9. veka p.n.e. Sa dve palate, četiri hrama i jednim od najstarijih pozorišta u Grčkoj, Eretrija je arheološki dragulj. Arheološki muzej u Eretriji čuva artefakte i otkrića sa lokaliteta Eretrija, uključujući statuu Tezeja i Antiopa iz 6. veka. 

Zamak Karababa, podignut u 14. veku, sada pruža nezaboravne poglede na čitavu Eviju.
Evija krije neobične i fascinantne lokacije. Drakospita, ili Kuće zmajeva, razbacane su po brdima i planinama Stire na jugu ostrva. Ove piramide od blokova krečnjaka datiraju iz neolita i ostavljaju posetioce u čudu. 

Svetionik u Kakokefaliju, severno od Halkide, pruža jedinstveno iskustvo. Sa istorijom koja seže unazad do neolita, ovaj svetionik je još uvek aktivan, čineći ga jednim od samo šest aktivnih svetionika u Grčkoj.
Evija nije samo destinacija za istraživače i avanturiste. Plaže poput Chiliadou, Kalamos i Thapse nude rajski odmor uz kristalno čisto more. 

Blizina Atine omogućava posetiocima da istraže i dožive puls grčke metropole, uključujući Akropolj, Monastiraki i Pirej.
Vinski turizam na ostrvu takođe je razvijen, a posetom vinarijama, poput Avantis u regionu Lilantio, možete uživati u nekim od najboljih grčkih vina.

Evija je mesto gde se divlja priroda susreće sa bogatom istorijom, pružajući posetiocima jedinstveno iskustvo koje zadovoljava različite interese i želje.