Vi zamislite – mi ostvarimo!

Opera u Veroni – spektakl koji se ne zaboravlja!

SAMO U VOS TRAVEL-U

Cena po osobi

OD 260

Trajanje od

3 NOĆI

Polazak

TRI TERMINA: 05.07.; 16.08. I 05.09. 2024

Verona je neprocenjivi dragulj srednjevekovne arhitekture i umetnosti, fascinatne istorije i kulturnog nasleđa, poprište Šekspirovog remek dela „Romeo i Julija“, grad simbol istinske i tragične ljubavi. Jedan od ukrasa ovog po duhu aristokratskog grada na obalama reke Adiđe je i velelepna Arena , po veličini treći rimski amfitetar, u kojoj se po tradidciji svake godine okupljaju ljubitelji klasične muzike iz celog sveta. Aida, Traviata, Seviljski Berberin, Romeo i Julija i Nabuko na velikoj pozornici veronske Arene jednako su uzbudljivi kako za umetnike tako i za gledaoce, istniski su muzički događaji i spektakli koji se pamte.

  1. dan 05.07./16.08./05.09.2024. BEOGRAD – VERONA/okolina Sastanak putnika na parkingu kod kuće Cveća u 30 sati. Polazak autobusa u 06:00 sati. Vožnja teritorijom Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Veronu/okolina. Smeštaj u hotelu i slobodno vreme. Noćenje.
  1. dan 06.07./17.08./06.09.2024. VERONA/okolina Doručak. Razgledanje grada pešice: trg Bra, Via Macini, Arena, trgovi Erbe i Sinjori, Đulijetina kuća… Slobodno vreme. U večernjim satima fakultativni odlazak autobusom do Arene na operu Carmen. Nakon opere povratak autobusom do hotela. Noćenje.

         Termin 06.07./06.09.2024 – Seviljski Berberin ((Il Barbiere di Siviglia), remek delo Đoakina Rosinija

         Termin 17.08.2024 – Karmen (Carmen), remek delo Žorža Bizea 

  1. dan 07.07./18.08./07.09.2024. VERONA/okolina – JEZERO GARDA (DESENZANO I SIRMIONE) – VERONA/okolina Doručak. Slobodno vreme u Veroni ili fakultativni izlet za jezero Garda, najveće jezero u Italiji poznato po šarmantnim mestima na obali, srednjevekovnim dvorcima i letnjikovcima, vrtovima koji su bili fascinacija za Getea i Bajrona, a danas je to za brojne turiste. Obilazak Desenzano di Garda, mesta koje se nalazi na južnoj obali jezera. Još od davnih dana Desenzano dominira svojom lepotom i tako privlači evropsku elitu. Slobodno vreme. Odlazak u Sirmione. Obilazak malog mondenskog gradića: Scaliger tvrđava, Crvkva Santa Maria Mađiore, vila Kalutusovih…Slobodno vreme za uživanje. Povratak za Veronu u popodnevnim satima. Fakultativni odlazak autobusom na operu Aida. Povratak autobusom u hotel. Noćenje.

        Termin 07.07./18.08.2024 – Aida, remek delo Đuzepe Verdija

         Termin 07.09.2024 – Karmen (Carmen), remek delo Žorža Bizea 

  1. dan 08.07./18.08./08.09.2024. VERONA/okolinaDoručak. Nakon doručka polazak za Beograd. Vožnja teritorijama Italije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.
CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvanicnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Hotel 3* ili 4* Usluga Cena putovanja po osobi u dvokrevetnoj sobi Doplata za jednokrevetnu sobu
Noćenje sa doručkom 260 EUR PROMO CENA 100 EUR

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 40€.

Doplata za dodatno sediste u autobusu je 60€, po osobi. Obavezna je prijava prilikom rezervacije.

Mesta u autobusu odredjuju se prema redu prijave za putovanje.

Hotel Maxim je moderan hotel 4*, smešten u blizini Porta Vescovo, jedan od istorijskih delova grada. Hotel poseduje 146 standardnih i superior soba. Svojim gostima nudi udobnost, potpuno opremljene sobe sa privatnim kupatilom, fenom za kosu, klima uređajem, mini-barom, TV sa satelitskim kanalima, sef, telefon i besplatan WIFI internet.

Hotel je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak je kontinentalni.

https://www.maximverona.it/

Aranžman sadrži:

CENA UKLJUČUJE:

– Smeštaj u dvokrevetnim ili jednokrevetnim sobama u hotelu 4* sa uključenim doručkom (trokrevetne sobe isključivo na UPIT);

– Prevoz udobnim turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji;

– Razgledanje prema programu putovanja i transfer od hotela do Arene;

– Organizaciju putovanja i predstavnika agencije lokalnog partnera;

– Troškove organizacije putovanja.

 

 

Aranžman ne sadrži:

CENA NE UKLJUČUJE:

– Odlazak  na Operu je fakultativan, ulaznice  se krecu od 49eur – 270eur u zavisnosti od izbora mesta za sedenje. Agencija rezervise ulaznice po ceni od 49eur po osobi, sve ostale ulaznice su na upit            (raspored sedista u Areni se moze videti na njihovom saitu, www.operaguide.com). Više informacija na sajtu www.arena.it vezano za početak Opere, kao i cene ulaznica;

– Fakultativni izlet za  jezero Garda, Desenzano i Sirmione, je 30 evra po osobi;

– Gradska taksa iznos1,40€ po osobi, po noći i plaća se na recepciji hotela;

– Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Polisu putnog zdravstvenog osiguranja možete kupiti u poslovnicama Vos Travel, osiguravajuće kuće Triglav;

– Individualni troškovi.

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

  1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 30% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dan pre polaska.
  2. PLATNIM KARTICAMA – Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina.
  3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa (do 6 mesečnih rata prilikom rezervacije).
  4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 30% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Poslednja rata ne može dospeti kasnije od 20.12. tekuće godine.
  5. PREKO RAČUNA – uplata na račun Vos Travel-a

Vos Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (dozvoljena novčana sredstva, zdravstveno osiguranje…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU ili izlaz iz RS.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 3 meseca nakon povratka sa putovanja (minimum 90 dana nakon povratka). Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja.

Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili delimično neispravne podatke koji mogu za posledicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije Vos Travel. Agencija Vos Travel ne može biti odgovorna za netačne ili delimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

SMEŠTAJ:

U najvećem broju smeštajnih objekata u smeštajne jedinice se ulazi posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h poslednjeg dana boravka. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. U svim hotelima dodatni-pomoćni kreveti rade se na upit. Skrećemo putnicima pažnju da su pomoćni kreveti manjih dimenzija od standardnih, obično drvene ili metalne kontrukcije ili na razvlačenje i da mogu bitno uticati na komfor u smeštajnoj jedinici. Deca 0-2 god. nemaju svoj krevet, dele sa odraslima. Krevetac za bebe se radi na upit i dodatno se plaća u većini hotela. Molimo putnike da se o cenama i uslovima najma krevetca informišu u agenciji. Svi opisi, fotografije i podaci o smeštajnim objektima su preuzeti sa zvaničnih internet prezentacija ili dobijeni od lokalnih partnera. Smeštajni objekti zadržavaju pravo da usled objektivnih okolnosti izmene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smeštajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja.

CENE ZA DECU:

Prilikom prijavljivanja imena putnika za aranžman obavezno je navesti datum rođenja dece koji se najavljuje hotelu. Hotel zadržava pravo da na licu mesta naplati troškove proizašle iz netačno prijavljenih podataka putnika.

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA i predstavnika lokalne partnerske agencije prvog dana boravka. Kontakt telefon lokalne partnerske agencije kao i dežurni telefon agencije Vos Travel, naveden je na vaučeru.  Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.