Vi zamislite – mi ostvarimo!

Opera u Veroni – spektakl koji se ne zaboravlja!

SAMO U VOS TRAVEL-U

Cena

Od

259€
Trajanje od

3 NOĆI / 4 DANA

Polazak:

05.09.-08.09.2024.

O putovanju

Verona je neprocenjivi dragulj srednjovekovne arhitekture i umetnosti, fascinatne istorije i kulturnog nasleđa, poprište Šekspirovog remek dela „Romeo i Julija“, grad simbol istinske i tragične ljubavi. Jedan od ukrasa ovog, po duhu aristokratskog grada na obalama reke Adiđe je i velelepna Arena , po veličini treći rimski amfiteatar, u kojoj se po tradiciji svake godine okupljaju ljubitelji klasične muzike iz celog sveta. Aida, Karmen, Seviljski Berberin, Romeo i Julija, Nabuko…. na velikoj pozornici veronske Arene jednako su uzbudljivi kako za umetnike, tako i za gledaoce, istinski su muzički događaji i spektakli koji se pamte.

Program putovanja:

  1. Dan 05.09.2024. BEOGRAD – VERONA Sastanak putnika na parkingu kod Kuće Cveća u 30 sati. Polazak autobusa u 06:00 sati. Vožnja teritorijom Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Veronu. Smeštaj u hotelu i slobodno vreme.Fakultativni odlazak autobusom na operu Aida (Aida), remek delo Đuzepe Verdija. Povratak autobusom u hotel. Noćenje.

   

  1. Dan 06.09.2024. VERONA Doručak. Razgledanje grada pešice: trg Bra, Via Macini, Arena, trgovi Erbe i Sinjori, Đulijetina kuća… Slobodno vreme. U večernjim satima fakultativni odlazak autobusom do Arene na operu Seviljski Berberin (Il Barbiere di Siviglia), remek delo Đoakina Rosinija. Nakon opere povratak autobusom do hotela. Noćenje.

   

  1. dan 07.09.2024. VERONA – JEZERO GARDA (DESENZANO I SIRMIONE) – VERONA Doručak. Slobodno vreme u Veroni ili fakultativni izlet za jezero Garda, najveće jezero u Italiji poznato po šarmantnim mestima na obali, srednjevekovnim dvorcima i letnjikovcima, vrtovima koji su bili fascinacija za Getea i Bajrona, a danas je to za brojne turiste. Obilazak Desenzano di Garda, mesta koje se nalazi na južnoj obali jezera. Još od davnih dana Desenzano dominira svojom lepotom i tako privlači evropsku elitu. Slobodno vreme. Odlazak u Sirmione. Obilazak malog mondenskog gradića: Scaliger tvrđava, Crkva Santa Maria Maggiore, vila Kalutusovih…Slobodno vreme za uživanje. Povratak za Veronu u popodnevnim satima. Fakultativni odlazak autobusom na operu Karmen (Carmen), remek delo Žorža Bizea. Povratak autobusom u hotel. Noćenje.

   

  1. Dan 08.09.2024. VERONA – BEOGRAD Doručak. Nakon doručka polazak za Beograd. Vožnja teritorijama Italije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj programa.

Cene i smešaj:

Hotel Maxim je moderan hotel 4*, smešten u blizini Porta Vescovo, jedan od istorijskih delova grada. Hotel poseduje 146 standardnih i superior soba. Svojim gostima nudi udobnost, potpuno opremljene sobe sa privatnim kupatilom, fenom za kosu, klima uređajem, mini-barom, TV sa satelitskim kanalima, sef, telefon i besplatan WIFI internet. Hotel je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak je kontinentalni. Vos Travel zadržava pravo promene hotela slične kategorije.

https://www.maximverona.it/

Opera u Veroni

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvanicnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Termin putovanja Hotel Usluga Cena aranžmana Doplata za jednokrevetnu sobu
05.09.-08.09.2024. Hotel 4* 3 noćenja sa doručkom 259 EUR 90 EUR

POPUSTI I DOPLATE:

 • Dodatno sedište u autobusu se doplaćuje 90 EUR,
 • Ukoliko idete sopstvenim prevozom cena se umanjuje 60 EUR po osobi,
 • Deca do 11,99 godina ostvaruju popust od 20 EUR uz dve punoplative osobe (trokrevetne sobe su na upit).

NAPOMENA ZA AUTOBUSKI PREVOZ:

Mesta u autobusu odredjuju se prema redosledu prijavljivanja za putovanje. Ne postoji mogućnost zadržvanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja prodecure povraćaja poreza – „tax free“.

U cenu aranžmana su uključeni:

JEDINSTVENA CENA UKLJUČUJE:

Smeštaj u dvokrevetnim ili jednokrevetnim sobama u hotelu 4* sa uključenim doručkom (trokrevetne sobe isključivo na UPIT), prevoz udobnim turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji, razgledanje prema programu putovanja i transfer hotel – Arena – hotel, organizaciju putovanja i usluge licenciranog vodiča.

U cenu aranžmana nisu uključeni:

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

Odlazak  na Operu je fakultativan, ulaznice  se krecu od 32 EUR – 330 EUR u zavisnosti od izbora mesta za sedenje. Agencija rezervise ulaznice po ceni od 32 EUR po osobi po predstavi (sektor 6, betonska sedišta), sve ostale ulaznice su na upit (raspored sedista u Areni se moze videti na njihovom sajtu, www.operaguide.com). Više informacija na www.arena.it vezano za početak Opere, kao i cene ulaznica, fakultativni izlet za  jezero Garda (Desenzano i Sirmione) 35 EUR po osobi, gradska taksa iznosi 2,80 EUR po osobi, po noći i plaća se na recepciji hotela, putno zdravstveno osiguranje. Polisu putnog zdravstvenog osiguranja možete kupiti u poslovnicama Vos Travel, osiguravajuće kuće Triglav, individualni troškovi.

Načini plaćanja:

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

 1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 30% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dan pre polaska.
 2. PLATNIM KARTICAMA – Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina.
 3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa (do 6 mesečnih rata prilikom rezervacije).
 4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 30% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.u mesecu. Poslednja rata ne može dospeti kasnije od 20.12. tekuće godine.
 5. PREKO RAČUNA – uplata na račun Vos Travel-a

Vos Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude.

Važne napomene:

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (dozvoljena novčana sredstva, zdravstveno osiguranje…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU ili izlaz iz RS.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 3 meseca nakon povratka sa putovanja (minimum 90 dana nakon povratka).

Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja.

Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili delimično neispravne podatke koji mogu za posledicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije Vos Travel. Agencija Vos Travel ne može biti odgovorna za netačne ili delimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

SMEŠTAJ:

U najvećem broju smeštajnih objekata u smeštajne jedinice se ulazi posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h poslednjeg dana boravka. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. U svim hotelima dodatni-pomoćni kreveti rade se na upit. Skrećemo putnicima pažnju da su pomoćni kreveti manjih dimenzija od standardnih, obično drvene ili metalne kontrukcije ili na razvlačenje i da mogu bitno uticati na komfor u smeštajnoj jedinici. Deca 0-2 god. nemaju svoj krevet, dele sa odraslima. Krevetac za bebe se radi na upit i dodatno se plaća u većini hotela. Molimo putnike da se o cenama i uslovima najma krevetca informišu u agenciji. Svi opisi, fotografije i podaci o smeštajnim objektima su preuzeti sa zvaničnih internet prezentacija ili dobijeni od lokalnih partnera. Smeštajni objekti zadržavaju pravo da usled objektivnih okolnosti izmene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smeštajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja.

CENE ZA DECU:

Prilikom prijavljivanja imena putnika za aranžman obavezno je navesti datum rođenja dece koji se najavljuje hotelu. Hotel zadržava pravo da na licu mesta naplati troškove proizašle iz netačno prijavljenih podataka putnika.

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA i predstavnika lokalne partnerske agencije prvog dana boravka. Kontakt telefon lokalne partnerske agencije kao i dežurni telefon agencije Vos Travel, naveden je na vaučeru.  Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza autobusom, parkinga, ulaznica, vodiča. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putinika i u slučaju promene cena na lokalitetima. Organizator ne snosi odgovornost promene cene ulaznica u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika organizator izleta zadržava pravo korekcije cene, odnosno više cene u odnosu na zainteresovan broj putnika koji isti nisu u obavezi da prihvate. Izvršilac usluga na odredištu je ino partner.

Agencija ne snosi odgvornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. Cena je podležna promeni.

Za realizaciju ovog putovanja minimalni broj putnika je 40. U slučaju manje prijavljenog broja putnika, agencija zadržava pravo korigovanja cene ili otkazivanja aranžmana, najkasnije do 5 dana pred put. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta.

Prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora, polisa osiguranja 470000057772 od 01.10.2023. osiguravajuće kompanije „Triglav osiguranje“ iz Beograda na tel. (+381) 011/33-05-100, office@triglav.rs, Milutina Milankovica 7a, 11070 N. Beograd (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnažne i izvršne sudske presude, odnosno odluke. arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima .

 Licenca kategorije A, OTP 67/2022 od 21.10.2022. Uz ovaj program važe opšti uslovi turističke agencije Vos Travel d.o.o koji su sastavni deo programa putovanja.

 Program br 2 od 22.01.2024.