Tunis

Bulgaria_Bolata-Beach

Republika Tunis ima izuzetan položaj u severnoj Africi:  sever i severoistok ove arapske države okružuje oko 1300 kilometara obale na Sredozemnom moru, dok se na zapadu  graniči s Alžirom, a na jugoistokuistoku s Libijom. Oko 40 odsto južne i jugozapadne teritorije zemlje pokriva pustinja Sahara, dok je ostatak od 60 odsto površine zemlje veoma plodan i pogodan za poljoprivredu. Planinski venac, koji predstavlja deo istočnog Atlasa, dijagonalno preseca zemlju i oštro deli pustinjsku od mediteranske klime. Glavni grad se takođe zove Tunis, kao i obližnje jezero i veliki zaliv u kojem je prestonica smeštena. Priča se da  ime Tunis potiče od berberske reči “prenoćiti“. Tunis ima preko 10 miliona stanovnika. Tunižani govore arapski književni jezik, ali se dobro služe i francuskim, engleskim, nemačkim, italijanskim i ruskim jezikom.

Hamamet Nаlаzi se u zalivu Hamamet, na jugu poluostrvа Kаp Bon, najplodnijeg i najzelenijeg dela Tunisa.Najstariji hoteli sa raskošnim mediteranskim vrtovima nalaze se na području šireg centra grada, a postoje i dve turističke zone: Hammamet Nord, koji se na severu proteže sve do Nabela, poznat po lepim peščanim plažama, i Yasmine Hammamet na jugu, udaljen 9 km od centra grada, sa čuvenom novom medinom, marinom i zabavnim parkom Carthage Land.
Yasmin Hamamet Moderna turistička zona u južnom delu Hamameta, zamišljena i projektovana po uzoru na poznata evropska letovališta na Mediteranu.  Od centra Hamameta je udaljen 9 km. Ima brojne poznate, velike hotele i bogate prateće sadržaje, poput impresivne marine sa prodavnicama, restoranima i malenim ostrvom sa raskošnim, modernim vilama. Do marine se stiže lepom promenadom dužine oko 3 km, sa brojnim kafićima, restoranima i prodavnicama.

Sus Smešten je u južnom delu zaliva Hamamet, severno od grada Monastira.Duž lepih peščanih plaža nalaze se mnogobrojni kvalitetni hoteli, a grad je poznat i po bogatom noćnom životu.
Port El Kantaoui Nalazi se 6 km severno od Soussea. Zbog dugačkih plaža, sadržajnih hotela i bogatog noćnog života, Port El Kantaoui je tokom godina postao omiljena destinacija kako za porodični odmor, tako i za odmor mladih.
Skanes Mirna turistička zona smeštena nadomak dva grada, Monastira na jugu i Susa na severu.. Skanes je pravo mesto za porodični odmor,
Mahdija Mali obalski grad Mahdia nalazi se južno od Monastira i jugoistočno od Soussea, na uskom poluostrvu, koje je od ostatka kopna, na najužem delu, odvojeno jedinom gradskom kapijom, Skifa el Kahla (Mračni prolaz).

Lella Baya

El Mouradi El Menzah

Alhambra Thalasso

El Mouradi Club Kantaoui

El Mouradi Skanes

Hotel Marabout

Hotel Riadh Palms Resort & Spa

Hotel Jaz Thour Khalef

Hotel LTI Bellevue Park

Iberostar Kantaoui Bay

Iberostar Diar El Andalous

Concorde Green Park Palace

Hotel Vincci Marillia

Hotel Concorde Marco Polo

LTI Mahdia Beach

Hotel Iberostar Royal Mansour

Mahdia Palace & Thalalsso

Nour Palace Resort & Thalasso

Hotel Thapsus

Steigenberger Marhaba Thalasso Hammamet

Hotel Vincci Nozha Beach

Hotel Riviera

Hotel Vincci Marillia

Hotel Thapsus

Hotel Marabout

Jaz Tour Khalef

Sentido Phenincia

Riadh Palms

Vincci Marilla

Vincci Nozha Beach

Lella Baya

Laico Hammamet

El Ksar Resort and Thalasso

El Mouradi Palm Marina

El Mouradi Palace

El Mouradi el Menzah

El Mouradi Port el Kantaoui

El Mouradi Skanes

El Mouradi Cap Mahdia

El Mouradi Beach

El Mouradi Club Selima

Ne propustite nove ponude

Prijavite se za newsletter