Vi zamislite – mi ostvarimo!

Tunis letovanje 2024 • First Minute

Dobro došli u Tunis, zemlju kontrasta i uživanja, gde se tradicija i modernost prepliću stvarajući jedinstvenu destinaciju za odmor. Ovaj biser Severne Afrike poznat je po svojoj raznolikosti – od mediteranske obale do fascinantnih peščanih dina Sahare na jugu. 

Sa obalom dugom preko 1300 km, ova zemlja pruža spektakularne plaže, a planinski venac deli pejzaže na pustinjski i mediteranski deo. Prestonica Tunisa, nazvana Pariz severne Afrike, oslikava spoj tradicionalnih arapskih i turskih elemenata sa modernim gradskim ambijentom. 

Beli domovi sa plavim detaljima, poput onih u Sidi Bou Said, stvaraju slikovite prizore i očaravaju posetioce. Sa preko 3000 godina istorije, Tunis je pravo blago kroz različite epohe, od kartaginske civilizacije do vladavine Rimljana, Arapa, Turaka i Francuza. 

Posetite antičke ruševine Kartagine, rimski amfiteatar u El Džemu i Nacionalni muzej Bardo sa najvećom zbirkom rimskih mozaika. Tunis, zemlja jasmina i peskovitih plaža, predstavlja savršen spoj tradicije, istorije i savremenog uživanja. Destinacija sa raznovrsnim sadržajem, čeka da vas očara svojom lepotom i gostoprimstvom. Prepustite se egzotičnom doživljaju Tunisa i stvorite nezaboravna letnja sećanja.