Bugarska

Destinacija

Bugarska

BUGARSKA je država smeštena u jugoistočnoj Evropi. Glavni grad Bugarske je Sofija.

Pogledajte sve lokacije

O Bugarskoj

Članica je Evropske unije. Zvaničan jezik bugarski (pripada porodici slovenskih jezika). Zvanična valuta je Bugarski lev.

Bugarska ima fantastične uslove za turizam, kako za letovanje, tako i zimovanje, a u poslednje vreme se pominje i kao destinacija za biznis turizam, popularno team bilding.

Balkanska zemlja sa spektakularnim planinskim vrhovima i obalom na Crnom moru. Bugarska ima devet mesta koja su na listi Svetske baštine među kojima su Stari Nesebar, jedan od najstarijih gradova u evaropi, trakijska grobnica u Kazanluku sa muralima iz 4.veka p.n.e. stenoviti manastiri Ivanovo.

Najpoznatija mesta za letovanje u Bugarskoj:

Zlatni Pjasci se nalaze na 17 kilometara udaljenosti od luke i najvećeg grada na bugarskom primorju Varna. Zlatni Pjasci, kao i Varna, se nalaze na severu bugarske rivijere. Letovaliste je poznato po dugačkoj i peščanoj plaži, po odličnom smeštaju, prijatnim restoranima i ukusnoj kuhinji, burnom noćnom životu, kao i aktivnostima za sve uzraste. Bukvalni prevod reči Zlatni Pjasci je „zlatni pesak“.

Sunčev breg je letovalište koje se nalazi na jugoistoku Bugarske na samo 30km severno od Burgasa. Ovo najmodernije letovalište na Crnom moru smešteno je u 8 km dugom peščanom zalivu koji formira polumesec, okrenut na istok. Severna deo letovališta blago se uzdiže uz poslednje obronke Stare planine, gde se graniči sa gradićem Sveti Vlas. Na južni deo praktično se nastavlja novi Nesebar u čijem je podužetku poluostrvo na kome se nalazi stari grad Nesebar, koji je pod zaštitom UNESCO.

U Bugraskoj ćete pronaći nacionalne parkove bogate jezerima i prirodnim lepotama od kojih zastaje dah.

Pozovite nas za više informacija

011/145-223-67

Ne propustite nove ponude

Prijavite se za newsletter