Putovanja 2024

HURGADA

Hurgada je veliki turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora, 500 kilometara jugoistočno od glavnog grada Kaira. Takođe je i administrativni centar provincije Crveno more, jedne od 26 provincija Egipta. Ne tako davno, Hurgada je bila malo ribarsko mesto. Danas je izrasla u grad sa gotovo 40.000 stanovnika, starim i novim modernim delom, kao i turističkom zonom sa svim neophodnim sadržajima za idealan odmor. Kako se u većem delu godine temperatura vazduha ne spušta ispod 20 stepeni Celzijusa, Hurgada je posebno atraktivna za turiste iz severnog dela Evrope koji hladne mesece u svojim zemljama menjaju za sunce ove egipatske turističke destinacije.

PARIZ

Reka Sena, čije se obale nalaze na Uneskovoj listi svetske baštine, protiče kroz središte prostrane metropole u kojoj živi dvanaest miliona ljudi, što govori o ogromnoj nacionalnom i međunarodnom značaju Pariza. Na beskrajnoj listi obeležja ovog grada nalaze se katedrala Notr Dam, Ajfelova kula, Trijnfalna kapija, Jelisejska polja, bazilika Svetog srca, Palata invalida, Panteon, Opera Garnije, Veliki luk. Ovom spisku mogu se pridodati i muzeji kao što su Luvr, Nacioanlni muzej savremene umetnosti, muzej Orsej. Treba pomenuti i poznate četvrti kao što je Riv Goš – leva obala Sene, Fobur Sen Onore, Opera, Monmartr, Lez Al, Latinska četvrt, Monparnas. Svi koji su bili u Parizu znaju da vas na svakom koraku očekuje nezaboravno iskustvo.

Dubai Doček Nove godine!

Zakoračite u ono što nas čeka već sutra. Doživite čaroliju arapskog sveta, otputujte u Dubai… Uživajte u gradu kontrasta, blistavoj metropoli Persijskog zaliva fascinantne orijentalne gostoprimljivosti. Uostalom, nigde kao u Dubaiju nećete doživeti tako uzbudljiv spoj tradicije i modernog. Brojni luksuzni hotelski kompleksi, na korak od peskovitih plaža od kojih je najlepša ona s imenom Džumeira, zadiviće vas nestvarnim enterijerima i bogatstvom sadržaja. Za kupoholičare Dubai je „banja“ u kojoj se šoping groznica više nego uspešno leči jednako u tradicionalnim sukovima kao i modernim tržnim centrima. Apsolutno ekskluzivni Dubai, ali i sve u Ujedinjenim Arpaskim Emiratima, odiše bogatstvom i futurističkom formom. U ovom svetu ima mesta i za Vas ukoliko se odlučiti da u aranžmanu VOS TRAVELA, pre drugih, zakoračite u ono što sve nas čeka već sutra…

Istanbul  Turska

Istanbul je krajnje očaravajući grad – prelepa mešavina raskošnih palata, kupola i minareta, popločanih ulica, oronulih drvenih kuća, zapuštenih betonskih nebodera, lepih stambenih zgrada u stilu ar nuvoa, svetskih modernih prodavnica, bazara, uličnih prodavaca… Iznad svega, to je grad brodova na Bosforu koji putniku nagoveštava dah Orjenta. Grad postoji još od pamtiveka i oduvek je predstavljao most između Evrope i Azije. Kroz vekove, bio je prestonica Rimskog, Vizantijskog i Osmanlijskog carstva i za to vreme tri puta menjao ime – Vizant, Konstantinopolj (Carigrad) i Istanbul. Istanbul se prostire sa obe strane Bosforskog zaliva, odakle gleda ka Evropi, a istovremeno neguju čvrste duhovne korene sa Azijom. Istanbul opčinjava putnike uspomenama na prohujala vremena – enterijerom Plave džamije, palatom Topkapi iz XV veka, Aja Sofijom – „majka svih crkava“, remek delom vizantijske arhitekture, oduzimajući dah, mirisima i zvukovima riblje pijace, čamcima koji krivudaju između tankera na Bosforu – a te naizgled prolazne uspomene zauvek će vam ostati u sećanju.

JAHORINA (SKIJANJE I ZIMOVANJE)

Planina Jahorina pripada Dinarskom planinskom sistemu. Najviši vrh je Ogorjelica sa 1.916 metara nadmorske visine. Leti je  prekrivena  gustom  zelenom  travom,  a  zimi  i  do  3m  visokim  snegom.  Izvanredna  konfiguracija  terena,  obilje  vrlo kvalitetnog snega, pogodna klima, staze za alpske discipline, kao i blage padine, uvrstile su ovu planinu među najlepše i najpoznatije ski-centre. Skijalište, sa preko 20 km uređenih skijaških staza nalazi se na visini od 1200 do 1890 metara nadmorske visine. Sistem žičara se sastoji od  šestosedešnica, dvosedešnice,  ski liftova i 2 dečja ski lifta. Moguće je i noćno skijanje na osvetljenoj stazi. Ne zna se kada je Jahorina privlačnija: zimi kao snežna lepotica ili leti kada je poput cvetne bašte, puna mirisa i zelenila.

Kopaonik, Nacionalni park

Kopaonik se nalazi na 290km južno od Beograda i predstavlja jedan od najpoznatijih turističkih centara u Srbiji. Zbog jedinstvenih klimatskih odlika i bogate sportsko-rekreativne ponude, Kopaonik tokom cele godine nudi idealne uslove za aktivan odmor i uživanje u prirodi (rafting, paraglajding, streličarstvo, kanjoning, vožnja terenskim vozilima “off road tour”, planinski biciklizam – “downhill tour”, jahanje, izleti – pešačke ture, alpinizam…). Odlikuje ga oko 200 sunčanih dana godišnje, zbog čeka nosi naziv “planina sunca”. Zbog svojih prirodnih vrednosti, Kopaonik je 1981.godine proglašen nacionalnim parkom.

Kranjska Gora, Slovenija

Kranjska Gora – zimski i letnji turistički centar na severoistoku Slovenije, blizu granica sa Austrijom IItalijom, Kranjska Gora se graniči sa Nacionalnim parkom Triglav na jugu. Impozantni šumoviti vrhovi Julijskih Alpa, koji se protežu od Mojstrana do Rateče, i skijaške površine medju njima privlače izletnike, alpiniste, bicikliste i skijaše. Ski liftovi na Kranjskoj Gori imaju najdužu istoriju u Sloveniji. Veoma pristupačni jer su u blizini medjunarodnih puteva i zbog njihove visine (najniža tačka je na 813m) nude povoljne vremenske uslove i bogat snežni pokrivač. Staze su pogodne za sve nivoe skijaških veština. Početnici I rekreativni skijaši će uživati u padinama i stazama Kranjske Gore, Gozd Martuljek dok su staze na Potkorenu dosta zahtevnije. Neki od najboljih skijaša sveta svake godine se takmiče za Vitranc trofej u okviru Svetskog kupa za muškarce u vele-slalomu i slalomu.

Ne propustite nove ponude

Prijavite se za newsletter