Vi zamislite – mi ostvarimo!

INDIJA

AVIO PREVOZ + AERODROMSKE TAKSE + SMEŠTAJ + TRANSFER + VODIČ

Cena

Od

1590€
Trajanje od

10 / 11 noćenja

Polazak:

24.03.2024. / 25.10.2024.

Prepustite se avanturi života kroz bajkovitu Indiju, gde se istorija, kultura i prirodna lepota spajaju i kreiraju nezaboravno iskustvo. Indija je zemlja koja se nalazi u južnoj Aziji i bogata je geografskom raznolikošću. Ona zauzima veći deo Indijskog potkontinenta, a deli granice sa čak sedam zemalja. Na severu je od hladnih vetrova zaštićena Himalajima, najvišim planinama na svetu, a na jugu izlazi na okean, gde se nalaze prelepe plaže. U Indiji postoji i pustinjski deo, čuvena pustinja Tar (Thar), koja je smeštena u zapadnom delu zemlje. Indija ima i nekoliko ostrva, Andamane i Nikobar, kao i Lakshadweep ostrva koja su poznata po svojoj prirodnoj lepoti i koralnim
grebenima.

Poseta Indije se preporučuje u zimskim i prolećnim mesecima, dok je na leto vlažnost vazduha gotovo nepodnošljiva, a temperature suizrazito visoke.
Prema poslednjem popisu stanovništva iz 2021. godine, broj stanovnika Indije iznosi preko 1,3 milijarde ljudi, što je ubraja među najnaseljenije zemlje na svetu. Stanovništvo Indije je veoma raznoliko po jeziku, kulturi i religiji, te ova zemlja nudi fascinantan mozaik naroda, običaja i tradicija.
Kultura i religija igraju ključnu ulogu u indijskom društvu i čine temelj identiteta ove zemlje. Hinduizam je najveća religija u Indiji i ima veoma dugu istoriju. Islam je druga dominantna religija, a potom slede hrišćanstvo, sikizam, budizam i džainizam. Najrasprostranjeniji jezik u Indiji je hindi, dok su engleski i mnogi drugi jezici široko prihvaćeni. Indijska kuhinja je poznata po specifičnom ukusu, raznolikim začinima i bogatim aromama. Svaka regija u Indiji ima svoje karakteristične kulinarske specijalitete. Tradicionalna indijska odeća, muzika i ples su sastavni deo indijske kulture i veoma su prepoznatljivi. Bollywood muzika i filmovi su takodje veoma popularni. Indija se može pohvaliti i sa nekoliko festivala koji su posećeni od strane tursita sa svih strana sveta, a posebno se izdvajaju Holi, Diwali, Eid i Navratri.

Svaki grad u Indiji koji ćemo obići na ovom putovanju ima svoju jedinstvenu priču i zajedno stvaraju nezaboravan mozaik boja, ukusa i emocija. Osetite bogatstvo istorije, sjaj tradicije i toplo gostoprimstvo na svakom koraku. Indija je zemlja kontrasta i čuda, a ovaj put je vaša prilika da se zaljubite u nju.

Delhi je glavni grad Indije koji nudi bezbrojne atrakcije i iskustva za svoje posetioce. On je grad koji je bio centar mnogih velikih dinastija, uključujući Mogule, Sultane i Britance. Medju najpoznatinijim spomenicima su svakako Qutub Minar koji je UNESCO-ova svetska baština, zatim Tadž Mahal koji se nalazi u Agri, nedaleko od Delhija i predstavlja najprepoznatljivi spomenik na svetu, simbol ljubavi i raskošne arhitekture i Crvena tvrdjava koja je bila sedište Mogulskog cartsva i simbol moći. Delhi je raj za ljubitelje kupovine. Grad ima brojne tržnice i bazare, uključujući čuvene Chandni Chowk, Connaught Place i Dili Haat. Na ovim mestima možete da pronadjete sve, od tekstila i suvenira, preko rukotvorina do moderne odeće i elektronike. Pored svoje istorije, Delhi je danas i savremeni centar Indije. Postoje luksuzni hoteli, tehnološki parkovi i obrazovne institucije koje ga čine jednim od najdinamičnijih gradova u zemlji. Agra privlači milione turista iz celog sveta, koji žele da upoznaju Tadž Mahal (Taj Mahal) i tvrđavu u Agri (Agra Fort). Ona koja je služila kao sedište Mogulskog cartsva i rezidencija cara Šah Džahana. Ovaj impozantni kompleks obuhvata brojne palate, dvorane, džamije i vrtove.

Džaipur (Jaipur) nazivaju ružičastim gradom upravo zbog boje njegovih zgrada. Džaipur je glavni grad indijske savezne države Radžastan, osnovan 1727. godine, što ga čini jednim od najmladjih gradova Indije. Dom je brojnih palata, tvrđava i hramova, a neke od najpoznatijih su Gradska palata, Amber tvrđava i Jantar Mantar.

Udaipur, odnosno, „Venecija Orijenta“ ili „Grad jezera“ ističe se po svojim prelepim jezerima, luksuznim palatama, bogatoj istoriji i romantičnoj atmosferi. Neka od najlepših jezera su Lake Pichola, Fateh Sagar i Udai Sagar. Grad je osnovan u 16. veku čime je postao prestonica Mewar kraljevstva. Gradska Palata se proteže duž obale jezera i nudi impresivne poglede na okolinu. Od hramova se ističe Jagdish Temple, koji je posvećen bogu Višnuu. Hram je prepoznatljiv po finim detaljima, izrezbarenim stubovima i mermernim površinama. Udaipur je poznat i po festivalu Gangaur koji je veoma popularan, te u vreme održavanja ove manifestacije na svakom ćošku možete čuti zvuke muzike i videti razne plesove.

Džodpur (Jodhpur) nazivaju plavim gradom zbog karakteristične plave boje na fasadama građevina. Plava boja nije slučajna, ona se tradicionalno koristila za označavanje kuća koje su vlasništvo bramana, jednog od glavnih kastinskih sistema u Indiji. Grad je poznat po svojoj herojskoj istoriji i borbenim radžputskim vladarima. Magična Mehrangarh tvrdjava se nalazi na vrhu brda i jedna je od najimpresivnihih u celoj zemlji. U Džodpuru ćete videti brojne palate, muzeje i hramove, a možemo istaći i Umaid Bhawan palatu, koji predstavlja luksuzni dvorac ali je delom pretvorena u hotel koji služi kao rezidencija kraljevskoj porodici.

Puškar (Pushkar) je jedno od najsvetijih hinduističkih mesta u celoj Indiji. Ovaj grad se ističe po svojoj religioznoj i kulturnoj važnosti. Pushkar Lake je sveto jezero za koje se smatra da je nastalo kapima rose koje je Božija krava Nandi ispustila na zemlju. Ovde se održavaju brojni religijski obredi i rituali. Braha Temple je hram posvećen Brahmi, jednom od glavnih bogova hinduizma. Ovaj hram je mesto hodočašća i privlači vernike iz čitave zemlje. U Puškaru se održava i Camel Fair, takozvana pijaca kamila i konja, gde ljudi kupuju i razmenjuju životinje kako za trke tako i za razne foklorne manifestacije. Puškar je odredište koje pruža jedinstveno iskustvo duhovnosti i kulutre Indije, privlači ljude koji traže unutrašnji mir i duhovnu obnovu, ali i one koji žele doživeti autentičnu hinduističku kulturu.

 

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA 24.03.2024. 11 noći / 14 dana

DAN 1: BEOGRAD – DOHA – DELHI
Dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” tri sata pre polaska aviona. Čekiranje na let i predaja prtljaga. Let iz Beograda (BEG) u 11:45h – let QR 232. Sletanje u Dohu u 18:45h po lokalnom vremenu. Presedanje na let za Delhi u 20:00h – let QR 578. Sletanje u Delhi u 02:05h posle ponoći. Transfer do hotela. Noćenje.
DAN 2: DELHI – HOLI FESTIVAL
Doručak. Dobrodošli u Indiju! Nju Delhi je prestonica države, smeštena u severnom centralnom delu zemlje, na obali reke Jamune (Yamuna) i spojen je sa starim delom grada, Delhijem. Upravo ovde proslavićemo Holi, festival boja, drevni hindu praznik koji slavi ljubav, proleće i boje. Festival je ispunjen muzikom, plesom i nezaobilaznim gađanjem vodom i fluorescentim bojama. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 3: DELHI – fakultativni obilazak grada
Doručak. Fakultativni izlet obilazak Delhija. Obilazak grada započinjemo posetom Muzeju posvećenom Mahatmi Gandiju (Ghandi Smriti) gde je proveo poslednja 144 dana svog života pre nego što je ubijen 30. januara 1948. godine. Obići ćemo i Raj Ghat, memorijal posvećen ocu nacije i vođi pokreta nezavisnosti Indije. Potom obilazimo Humajunovu grobnicu, mauzolej mogulskog cara Humajuna koja potiče iz 1570. godine, a upravo ovaj spomenik
bio je osnova za kasnije izgrađeni Tadž Mahal, koji se smatra vrhuncem mogulskog stila gradnje. Obilazimo i Qutab Minar, minaret i “kula pobede” koji se nalazi u najstarijem utrđenom delu Delhija, a potiče iz 12. veka. Videćemo i čuveni gvozdeni stub koji potiče iz 4. veka i ima ispise na sanskritu. Ono što je fascinantno je umeće tadašnjih umetnika i graditelja, jer stub nema znakove rđe toliko vekova nakon gradnje. Panoramski ćemo videti i predsedničku rezidenciju, zgradu Parlamenta i proći ćemo pored Kapije Indije (India Gate) pre povratka u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 4: DELHI – AGRA – fakultativni izlet Agra Fort
Doručak. Napuštamo Delhi i vozimo se do Agre. Po dolasku se čekiramo u hotel. Agra je najpoznatija po jednom od sedam modernih svetskih čuda – Tadž Mahalu, ali i po tome što je grad bio prestonica mogulske dinastije preko sto godina, do 1650. Popodne idemo u fakultativni obilazak tvrđave koju su gradila tri mogulska vladara, od Akbara Velikog 1565. godine. Tvrđava je pravo remek-delo graditeljstva, a u okviru nje nalaze se brojne zgrade, uključujući Jahangirs Palace, Khaas Mahal, Sheesh Mahal, Diwan-i Amm kao i Osmougaona kula u kojoj je bio zarobljen Šah Džahan, graditelj Tadž Mahala. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 5: AGRA – fakultativni izlet Tadž Mahal – JAIPUR
Fakultativni izlet obilaska Tadž Mahala u zoru. Tadž Mahal (Taj Mahal) je najpoznatiji indijski spomenik, na obali reke Jamune, koji je, kao mauzolej svojoj omiljenoj ženi Mumtaz Mahal, podigao Šah Džahan, peti vladar iz dinastije Mogula, u 17. veku. Ceo kompleks je građen ukupno 22 godine, a na njemu je radilo preko 22.000 radnika. Nakon obilaska, doručak u hotelu. Potom krećemo za Džaipur (Jaipur). Džaipur je glavni grad savezne države Radžastan, a zovu ga roze gradom jer ona simbolizuje prosperitet i gostoljubivost Radžputa. Jedan je od prvih planskih gradova pa je okružen zidinama, a unutar njih nalaze se brojne palate, tvrđave i avenije. Dolazak u hotel. Noćenje.
DAN 6: JAIPUR – fakultativni obilazak grada
Doručak. Fakultativni obilazak grada započinjemo posetom Amber tvrđave i palate koja se nalazi na uzvišenju, nedaleko od samog grada, a sam kompleks zauzima prostor od oko 4 kvatratna kilometra. Tvrđava i njene građevine predstavljaju remek-delo radžputske srednjevekovne arhitekture, a mogu se videti i mogulski uticaji. Sama palata izgrađena je od crvenog peščara i mermera, i ima dva ulaza – javni i privatni. Videćemo i fascinantnu sobu ogledala – Sheesh Mahal. Panoramski ćemo videti Palatu vetrova (Hawa Mahal) koja je izgrađena za dame Kraljevske porodice u 19. veku. Obići ćemo nekadašnju Kraljvsku rezidenciju, koja danas sadrži Muzej sa kolekcijom radžastanskih i mogulskih kostima, nošnji, oružja i minijatura. Posetićemo čuvenu opservatoriju Jantar
Mantar, koju je izgradio Maharadža Jai Singh u 18. veku, a čiji instrumenti i danas imaju izvanrednu preciznost i tačnost. Povratak u hotel. Noćenje.
DAN 7: JAIPUR – UDAIPUR
Doručak. Krećemo prema našem sledećem odredištu – gradu Udaipuru koji zovu gradom zore i draguljem Mewara, kraljevstvom kojim je vladala dinastija Sisodia oko 1200 godina. Ovaj grad je pravi kaleidoskop bajkovitih palata, jezera, hramova i vrtova koji se ogledaju u vodi jezera Pichola. Dolazak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 8: UDAIPUR – fakultativni obilazak grada
Doručak. Fakultativni izlet obilaska grada u kome ćemo videti Gradsku palatu smeštenu na uzvišenju iznad jezera Pichola. Sama palata sastoji se iz prelepih vrtova, paviljona i terasa. Posetićemo i Bharatiya Lok Kala muzej koji ima zanimljivu kolekciju indijske narodne umetnosti poput kostima, ukrasa, maski, lutki i muzičkih instrumenata. Obići ćemo Saheliyon Ki Bari, odnosno vrt sa mnoštvom biljaka i lepih fontana. Provozaćemo se brodićem preko jezera Pichola i uživati u pogledu na grad sa vode. Posetićemo i Jagmandir ostrvo na kome je Maharadža Udaipura dao blagoslov Šah Džahanu. Noćenje.
DAN 9: UDAIPUR – JODHPUR
Doručak. Polazak iz Udaipura za Džodpur (Jodhpur), plavi grad koji se nalazi na obodu pustinje Tar. Oduševiće nas lokalna nošnja stanovništva koja je jarkih boja i bogatih ukrasa. Na bazarima u Džodpuru mogu se naći zaista lepe kolekcije ručnih radova, šarenih tekstila, obuće od kože, svila, umetnički dekorativni predmeti. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 10: JODHPUR – fakultativni obilazak grada
Doručak. Fakultativni izlet gde ćemo posetiti Mehrangarh tvrđavu koja se nalazi na uzvišenju od 120 metara iznad ravnice, a koja je podignuta u 15. veku i dograđivana kasnije. Do same tvrđave i njene četiri kapije vode krivudave ulice. Ogromna utvrđenja obuhvataju niz prelepih palata koje su poznate po svojim isklesanim kamenim zidovima, prelepim filigranskim prozorima od peščara i prostranim, međusobno povezanim dvorištima koja pružaju preko potrebnu hladovinu. Moti Mahal (Palata bisera) i Phool Mahal (Palata cveća) imaju prelepo oslikane plafone i zidove, dok Sheesh Mahal (Dvorana ogledala) ima, kao što ime kaže, finu ogledalsku dekoraciju. Poslednji vladar koji je živeo u tvrđavi bio je maharadža Takhat Sing iz 19. veka. Izgradio je veličanstvenu novu rezidenciju, Takhat Vilas, u spoju tradicionalnog i evropskog stila. Noćenje.
DAN 11: JODHPUR – PUSHKAR
Doručak. Opraštamo se od Udaipura i idemo za Puškar (Pushkar) jedno od najsvetijih hinduističkih mesta u celoj Indiji. Ovaj grad se ističe po svojoj religioznoj i kulturnoj važnosti. Pushkar Lake je sveto jezero za koje se smatra da je nastalo kapima rose koje je Božija krava Nandi ispustila na zemlju. Dolazak u hotel i fakultativni izlet poseta pustinje, peščanih dina i safari na kamilama. Povratak u hotel. Noćenje.
DAN 12: PUSHKAR – DELHI
Doručak. Polazak za Delhi. Dolazak u hotel i slobodno vreme. Uz ukusnu lokalnu trpezu sabiramo utiske i opraštamo se od magične Indije. Noćenje.
DAN 13: DELHI – DOHA
Let iz Delhija (DEL) za Dohu u 10:35h – let QR 571. Sletanje u Dohu u 12:05h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 14: DOHA – BEOGRAD
Let iz Dohe za Beograd u 07:35h – let QR 231. Dolazak u Beograd u 12:20h. Kraj putovanja.

 

 

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA 25.10.2024. 10 noći / 13 dana

DAN 1: BEOGRAD – ISTANBUL – DELHI
Dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” tri sata pre polaska aviona. Čekiranje na let i predaja prtljaga. Let iz Beograda (BEG) u 15:25h – let TK 1080. Sletanje u Istanbul u 18:20h po lokalnom vremenu. Presedanje na let za Delhi u 20:15h – let TK 716.
DAN 2: DELHI – fakultativni obilazak grada
Sletanje u Delhi u 04:45h posle ponoći. Transfer do hotela. Ulazak u sobe prema pravilima hotela. Doručak. Fakultativni izlet obilazak Delhija. Obilazak grada započinjemo posetom Muzeju posvećenom Mahatmi Gandiju (Ghandi Smriti) gde je proveo poslednja 144 dana svog života pre nego što je ubijen 30. januara 1948. godine. Obići ćemo i Raj Ghat, memorijal posvećen ocu nacije i vođi pokreta nezavisnosti Indije. Potom obilazimo Humajunovu grobnicu, mauzolej mogulskog cara Humajuna koja potiče iz 1570. godine, a upravo ovaj spomenik bio je osnova za kasnije izgrađeni Tadž Mahal, koji se smatra vrhuncem mogulskog stila gradnje. Obilazimo i Qutab Minar, minaret i “kula pobede” koji se nalazi u najstarijem utrđenom delu Delhija, a potiče iz 12. veka.
Videćemo i čuveni gvozdeni stub koji potiče iz 4. veka i ima ispise na sanskritu. Ono što je fascinantno je umeće tadašnjih umetnika i graditelja, jer stub nema znakove rđe toliko vekova nakon gradnje. Panoramski ćemo videti i predsedničku rezidenciju, zgradu Parlamenta i proći ćemo pored Kapije Indije (India Gate) pre povratka u hotel.
Noćenje.
DAN 3: DELHI – AGRA – fakultativni izlet Agra Fort
Doručak. Napuštamo Delhi i vozimo se do Agre. Po dolasku se čekiramo u hotel. Agra je najpoznatija po jednom od sedam modernih svetskih čuda – Tadž Mahalu, ali i po tome što je grad bio prestonica mogulske dinastije preko sto godina, do 1650. Popodne idemo u fakultativni obilazak tvrđave koju su gradila tri mogulska vladara, od Akbara Velikog 1565. godine. Tvrđava je pravo remek-delo graditeljstva, a u okviru nje nalaze se brojne zgrade, uključujući Jahangirs Palace, Khaas Mahal, Sheesh Mahal, Diwan-i Amm kao i Osmougaona kula u kojoj je bio zarobljen Šah Džahan, graditelj Tadž Mahala. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 4: AGRA – fakultativni izlet Tadž Mahal – JAIPUR
Fakultativni izlet obilaska Tadž Mahala u zoru. Tadž Mahal (Taj Mahal) je najpoznatiji indijski spomenik, na obali reke Jamune, koji je, kao mauzolej svojoj omiljenoj ženi Mumtaz Mahal, podigao Šah Džahan, peti vladar iz dinastije Mogula, u 17. veku. Ceo kompleks je građen ukupno 22 godine, a na njemu je radilo preko 22.000 radnika. Nakon obilaska, doručak u hotelu. Potom krećemo za Džaipur (Jaipur). Džaipur je glavni grad savezne države Radžastan, a zovu ga roze gradom jer ona simbolizuje prosperitet i gostoljubivost Radžputa. Jedan je od prvih planskih gradova pa je okružen zidinama, a unutar njih nalaze se brojne palate, tvrđave i avenije. Dolazak u hotel. Noćenje.
DAN 5: JAIPUR – fakultativni obilazak grada
Doručak. Fakultativni obilazak grada započinjemo posetom Amber tvrđave i palate koja se nalazi na uzvišenju, nedaleko od samog grada, a sam kompleks zauzima prostor od oko 4 kvatratna kilometra. Tvrđava i njene građevine predstavljaju remek-delo radžputske srednjevekovne arhitekture, a mogu se videti i mogulski uticaji. Sama palata izgrađena je od crvenog peščara i mermera, i ima dva ulaza – javni i privatni. Videćemo i fascinantnu sobu ogledala – Sheesh Mahal. Panoramski ćemo videti Palatu vetrova (Hawa Mahal) koja je izgrađena za dame Kraljevske porodice u 19. veku. Obići ćemo nekadašnju Kraljvsku rezidenciju, koja danas sadrži Muzej sa kolekcijom radžastanskih i mogulskih kostima, nošnji, oružja i minijatura. Posetićemo čuvenu opservatoriju Jantar
Mantar, koju je izgradio Maharadža Jai Singh u 18. veku, a čiji instrumenti i danas imaju izvanrednu preciznost i tačnost. Povratak u hotel. Noćenje.
DAN 6: JAIPUR – UDAIPUR
Doručak. Krećemo prema našem sledećem odredištu – gradu Udaipuru koji zovu gradom zore i draguljem Mewara, kraljevstvom kojim je vladala dinastija Sisodia oko 1200 godina. Ovaj grad je pravi kaleidoskop bajkovitih palata, jezera, hramova i vrtova koji se ogledaju u vodi jezera Pichola. Dolazak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 7: UDAIPUR – fakultativni obilazak grada
Doručak. Fakultativni izlet obilaska grada u kome ćemo videti Gradsku palatu smeštenu na uzvišenju iznad jezera Pichola. Sama palata sastoji se iz prelepih vrtova, paviljona i terasa. Posetićemo i Bharatiya Lok Kala muzej koji ima zanimljivu kolekciju indijske narodne umetnosti poput kostima, ukrasa, maski, lutki i muzičkih instrumenata. Obići ćemo Saheliyon Ki Bari, odnosno vrt sa mnoštvom biljaka i lepih fontana. Provozaćemo se brodićem preko jezera Pichola i uživati u pogledu na grad sa vode. Posetićemo i Jagmandir ostrvo na kome je Maharadža Udaipura dao blagoslov Šah Džahanu. Noćenje.
DAN 8: UDAIPUR – JODHPUR – Diwali festival
Doručak. Polazak iz Udaipura za Džodpur (Jodhpur), plavi grad koji se nalazi na obodu pustinje Tar. Oduševiće nas lokalna nošnja stanovništva koja je jarkih boja i bogatih ukrasa. Na bazarima u Džodpuru mogu se naći zaista lepe kolekcije ručnih radova, šarenih tekstila, obuće od kože, svila, umetnički dekorativni predmeti. Proslava Diwalija, festivala svetlosti, koji simboliše pobedu svetlosti nad tamom i dobra nad zlim. Upoznavanje sa običajima i slavljenje boginje Lakšmi. Noćenje.
DAN 9: JODHPUR – fakultativni obilazak grada
Doručak. Fakultativni izlet gde ćemo posetiti Mehrangarh tvrđavu koja se nalazi na uzvišenju od 120 metara iznad ravnice, a koja je podignuta u 15. veku i dograđivana kasnije. Do same tvrđave i njene četiri kapije vode krivudave ulice. Ogromna utvrđenja obuhvataju niz prelepih palata koje su poznate po svojim isklesanim kamenim zidovima, prelepim filigranskim prozorima od peščara i prostranim, međusobno povezanim dvorištima koja pružaju preko potrebnu hladovinu. Moti Mahal (Palata bisera) i Phool Mahal (Palata cveća) imaju prelepo oslikane plafone i zidove, dok Sheesh Mahal (Dvorana ogledala) ima, kao što ime kaže, finu ogledalsku dekoraciju. Poslednji vladar koji je živeo u tvrđavi bio je maharadža Takhat Sing iz 19. veka. Izgradio je veličanstvenu novu rezidenciju, Takhat Vilas, u spoju tradicionalnog i evropskog stila. Noćenje.
DAN 10: JODHPUR – PUSHKAR
Doručak. Opraštamo se od Udaipura i idemo za Puškar (Pushkar) jedno od najsvetijih hinduističkih mesta u celoj Indiji. Ovaj grad se ističe po svojoj religioznoj i kulturnoj važnosti. Pushkar Lake je sveto jezero za koje se smatra da je nastalo kapima rose koje je Božija krava Nandi ispustila na zemlju. Dolazak u hotel i fakultativni izlet poseta pustinje, peščanih dina i safari na kamilama. Povratak u hotel. Noćenje.
DAN 11: PUSHKAR – DELHI
Doručak. Polazak za Delhi. Dolazak u hotel i slobodno vreme. Uz ukusnu lokalnu trpezu sabiramo utiske i opraštamo se od magične Indije. Noćenje.
DAN 12: DELHI – ISTANBUL – BEOGRAD
Let iz Delhija (DEL) za Istanbul u 06:55h – let TK 717. Sletanje u Istanbul u 11:35h po lokalnom vremenu.
Presedanje na let za Beograd u 13:55h – let TK 1079. Dolazak u Beograd u 13:45h. Kraj putovanja.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:
Za fakultativne izlete putnici se odlučuju na samom putovanju, i uplaćuju ih kod lokalne turističke agencije,
organizatora fakultativnog izleta. Opisi i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera.

Termin putovanja 24.03- 06.04.2024. 25.10-05.11.2024.
Broj dana / noći 14 dana / 11 noći 12 dana / 10 noći
Hoteli: Regent Grand Delhi 4* / Howard Plaza Agra 4* /

Fern Ecotel Jaipur 4* / Fern Residency Udaipur 4* /

Zone by the Park Jodhpur 4* / The Brahma Horizon 4*

PROMO cena 1690 € 1590 €
Regularna cena: 1890 € 1790 €
Promo cena važi do: 15.01.2024. 20.07.2024.

 

Regent Hotel 4*

LOKACIJA: Delhi, Indija

http://www.hotelregentindia.com/

Hotel je udaljen od aerodroma 15 km. Nalazi se u centru Delhija, ima WIFI, restoran, parking, lobi i recepciju 24h.

Ishrana (vrsta usluge): Noćenje sa doručkom.

Smeštajne jedinice:
Double / Twin Room: Dvokrevetna soba, klima, kada ili tuš kabina, kupatilo, WIFI, TV, fen, ventilator, ketler za
čaj/kafu.

 

Howard Plaza 4*

LOKACIJA: Agra, Indija

Luxury Business Hotels in Agra – Howard Plaza the Fern (fernhotels.com)

Hotel se nalazi na atraktivnoj lokaciji, samo 700 m udaljen od Taj Mahal-a. U hotelu je otvoreni bazen, spa i fitnes
centar, parking, recepcija, lobi, WIFI, kafić, bar.

Ishrana (vrsta usluge): Noćenje sa doručkom.

Smeštajne jedinice:
Double / Twin Room: Dvokrevetna soba, 28 m2, kada ili tuš kabina, klima, TV, minibar, WIFI, kupatilo, fen, pegla,
telefon, ketler za čaj/kafu.

 

Fern Ecotel 4*

LOKACIJA: Jaipur, Indija

Luxury Business Hotel in Jaipur – The Fern Hotel, Jaipur – Top Hotels in Jaipur (fernhotels.com)

U hotelu se nalazi bazen na krovu, spa centar, parking, fitnes sala, biblioteka, restoran, bar.

Ishrana (vrsta usluge): Noćenje sa doručkom.

Smeštajne jedinice:
Double / Twin Room: Dvokrevetna soba, 19 m2, klima, kupatilo, TV, minibar, WIFI, tuš kabina ili kada, sef, sto,
telefon, ketler za čaj/kafu, fen.

 

Fern Residency 4*

LOKACIJA: Udaipur, Indija

Business & Leisure Hotel in Udaipur – The Fern Residency, Udaipur (fernhotels.com)

U hotelu se nalazi recepcija, lobi, WIFI, bazen, parking i restoran.

Ishrana (vrsta usluge): Noćenje sa doručkom.

Smeštajne jedinice:
Double / Twin Room: Dvokrenetna soba, 25 m2, klima, TV, WIFI, kupatilo, kada ili tuš kabina, fen, bademantil,
sto, sef, pegla, ventilator, ketler za čaj/kafu, telefon.

 

Zone By The Park 4*

LOKACIJA: Jodhpur, Indija

4 Star Hotel In India | Luxury Hotel In India – Zone By The Park™ (zonebythepark.com)

U hotelu se nalazi recepcija, lobi, restoran, WIFI i parking.

Ishrana (vrsta usluge): Noćenje sa doručkom.

Smeštajne jedinice:
Double / Twin Room: Dvokrevetna soba, 31 m2, klima, kupatilo, TV, WIFI, minibar, aparat za kafu, bademantil,
kada ili tuš kabina, papuče, fen, sto.

 

The Brahma Horizon 4*

LOKACIJA: Pushkar, Indija

4 Star Luxury Resorts & Hotels in Pushkar – Hotel Brahma Horizon

U hotelu se nalazi recepcija, lobi, otvoreni bazen, parking, bašta, zajednički salon, WIFI, menjačnica, restoran,
terasa.

Ishrana (vrsta usluge): Noćenje sa doručkom.

Smeštajne jedinice:
Double / Twin Room: Dvokrevetna soba, 28 m2, klima, kupatilo TV, WIFI, minibar, kada ili tuš kabina, papuče,
fen, sto.

Aranžman sadrži:

 

Cena aranžmana obuhvata za termin 24.03.2024:
• Avio kartu sa presedanjem, ekonomske klase sa svim taksama, na relaciji Beograd – Delhi – Beograd
• Ručni prtljag 7kg, čekirani 25kg
• 2 + 1 noćenje na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Regent Grand Delhi 4*
• 1 noćenje na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Howard Plaza Agra 4*
• 2 noćenja na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Fern Ecotel Jaipur 4*
• 2 noćenja na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Fern residency Udaipur 4*
• 2 noćenja na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Zone by the Park Jodhpur 4*
• 1 noćenje na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu The Brahma Horizon Pushkar 4*
• 1 noćenje na bazi noćenja u dvokrevetnoj sobi u hotelu Shaza Doha 5*
• Privatni transfer kombijem na relaciji aerodrom – hotel Delhi, hotel Delhi – hotel Agra, hotel Agra – hotel
Džaipur, hotel Džaipur – hotel Udaipur, hotel Udaipur – hotel Džodpur, hotel Džodpur – hotel Puškar,
hotel Puškar – hotel Delhi, hotel Delhi – aerodrom Delhi, aerodrom Doha – hotel Doha – aerodrom Doha
• Usluge predstavnika agencije tokom trajanja putovanja
• Kompletnu organizaciju putovanja

 

Cena aranžmana obuhvata za termin 25.10.2024:
• Avio kartu sa presedanjem, ekonomske klase sa svim taksama, na relaciji Beograd – Delhi – Beograd
• Ručni prtljag 7kg, čekirani 25kg
• 1 + 1 noćenje na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Regent Grand Delhi 4*
• 1 noćenje na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Howard Plaza Agra 4*
• 2 noćenja na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Fern Ecotel Jaipur 4*
• 2 noćenja na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Fern residency Udaipur 4*
• 2 noćenja na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Zone by the Park Jodhpur 4*
• 1 noćenje na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu The Brahma Horizon Pushkar 4*
• Privatni transfer kombijem na relaciji aerodrom – hotel Delhi, hotel Delhi – hotel Agra, hotel Agra – hotel
Džaipur, hotel Džaipur – hotel Udaipur, hotel Udaipur – hotel Džodpur, hotel Džodpur – hotel Puškar,
hotel Puškar – hotel Delhi, hotel Delhi – aerodrom Delhi
• Usluge predstavnika agencije tokom trajanja putovanja
• Kompletnu organizaciju putovanja

Aranžman ne sadrži:

 

Cena aranžmana ne obuhvata:
• Doplatu za korišćenje jednokrevetne sobe (doplata je na upit)
• Troškove zdravstvenog putnog osiguranja sa pokrićem za Covid-19
• Troškove vize za Indiju (30 USD, elektonska viza – https://www.eoibelgrade.gov.in/eoibl_pages/NTI5)
• Troškove fakultativnih izleta (svi izleti zajedno 310 EUR)
• Troškove osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u osiguravajućoj kući, i neophodno je uplatiti ga
istog dana kada se sklapa Ugovor o putovanju, cena osiguranja po osobi je na upit)
• Individualne troškove nastale za vreme trajanja putovanja

 

USLOVI PLAĆANJA:
Prilikom prijave za putovanje uplaćuje se avans u iznosu 200 eur po osobi, dok se ostatak uplaćuje najkasnije do 30 dana pred polazak na putovanje. Sve uplate vrše se isključivo u dinarima, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Moguće je plaćanje gotovinom, virmanom, karticama Visa, MasterCard i Dina, kao i čekovima građana. Putnici koji ne izmire dugovanja do krajnjeg roka predviđenog planom i programom putovanja, biće tretirani kao
da su odustali od putovanja.

 

VIZA ZA INDIJU:
Od 2016. godine državljani R. Srbije mogu da apliciraju za elektronsku turističku vizu, koja se pribavlja onlajn, odnosno formular za vizu i propratna dokumenta se podnose onlajn. Sve informacije o vizama su dostupne na internet prezentaciji Ambasade http://www.eoibelgrade.gov.in/ odeljak Consular Services / E-visa. Državljanima R. Srbije nije omogućeno pribavljanje vize, odnosno turističke propusnice, na aerodromima/graničnim prelazima. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti najmanje do roka do kog važi viza, što važi i za podnošenje zahteva za regulisanje boravka.

KORISNE INFORMACIJE:
• Prilikom prijave za putovanje potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji će putnik koristiti za putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja). Ime i prezime u avio karti mora biti isto kao u pasošu sa kojimputnik putuje. Promena imena nije dozvoljena.
• U slučaju otkaza putovanja od strane putnika nakon izdavanja avio karte, troškovi storniranja se obračunavaju u skladu sa tarifom koja je rezervisana.
• Putnik je dužan da dva dana pred putovanje proveri tačno vreme i mesto polaska.
• Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
• Informacije o vizama i ulasku i tranzitu važe samo za putnike koji poseduju pasoš Republike Srbije. Molimo putnike koji poseduju pasoše drugih zemalja da se upoznaju sa procedurama pribavljanja viza za izabranu destinaciju u nadležnim ustanovama. Uslovi viziranja se često menjaju, te je putnik u obavezi da obezbedi relevantne vize i pre putovanja proveri da li je došlo do promena u viznom režimu.
• Za ovaj aranžman primenjuju se Opšti Uslovi Putovanja organizatora putovanja.
• Postoji mogućnost da neki od hotelskih sadržaja (restorani, bazeni, wellness, sportska ponuda, dečija animacija…) usled prevencije od virusa Covid-19 bude nedostupan ili dostupan u ograničenoj ili izmenjenoj meri.

NAPOMENE:
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane agencije.
• Putnik je dužan da se upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
• Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
• Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, viziranja i Opštim Uslovima Putovanja organizatora putovanja.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili predstavnike i saradnike organizatora putovanja, može biti isključen sa putovanja bez prava na žalbu i povraćaj novca.
• Minimalan broj putnika za individualno putovanje je 1, za grupno putovanje 10.
• U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska.
• Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
• Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice. Ukoliko maloletne osobe putuju bez pratnje roditelja, moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja za prelazak granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
• Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku putovanja. Savetujemo da putnici osiguraju svoje stvari i vrednosti kod ovlašćenih osiguravajućih kuća, jer u slučaju krađe ili gubitka ličnih stvari i vrednosti, putnik može zatražiti naknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod osiguravajuće kuće.
• Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemlje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa.
• Putnik je dužan da se upozna sa viznim režimom zemlje/zemalja u koje putuje i da pravovremeno pribavi odgovarajuće vize.
• Ukoliko organizator putovanja posreduje u pribavljanju vize, putnik je dužan da u predviđenom roku dostavi potrebne podatke i dokumenta.
• Raspoloživost: Molimo putnike da imaju u vidu da navedena ponuda podrazumeva trenutnu raspoloživost u sistemu. Ne garantujemo raspoloživost u trenutku kontakta. Rezervacija je garantovana tek nakon uplate avansa napravljene fiksne rezervacije. Kod hotela koji su na upit, procedura podrazumeva avansnu uplatu prema uslovima plaćanja, pre slanja upita. Odgovor na upit se čeka dva do četiri radna dana. Ukoliko je odgovor na upit potvrdan, rezervacija je automatski fiksna i podleže Uslovima putovanja. Ukoliko je odgovor na upit negativan, putnici imaju pravo na povraćaj novca u celosti, ili na alternativu.
• Posebne želje i napomene: Molimo putnike da nam prilikom rezervacije naznače ukoliko imaju neki specijalni zahtev ili želju, koje ćemo mi proslediti hotelu, i koji će dati sve od sebe da Vam to i obezbedi ukoliko bude u mogućnosti, ali ne možemo garantovati ostvarivanje navedenih napomena i želja.
• Smeštaj: U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 15:00h, a iste se napuštaju najčešće do 11:00h. Tačno vreme ulaska u sobe i napuštanja soba zavisi od pravila izabranog smeštajnog objekta. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu
uslugu. Prilikom prijave u hotel, putnik je obavezan da obezbedi depozit u vidu gotovine ili platnih kartica na ime korišćenja dodatnih usluga u sobi/hotelu.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za njih nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
• Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije organizatora fakultativnog izleta.

• Organizator putovanja je turstička agencija Your Way, sa licencom OTP 229/2021, Kategorija A
• Program br 17: Indija Holi festival 24.03.2024. od 10.11.2023. Cenovnik br. 1 od 10.11.2023.
• Program br 19: Indija Diwali festival 25.10.2024. od 14.02.2024. Cenovnik br. 1 od 14.02.2024.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti Uslovi Putovanja turističke agencije Your Way DOO.