Vi zamislite – mi ostvarimo!

Italija – put vina VENETO i TOSKANA

Koneljano/Firenca/Sijena – Svi obilasci gradova su uključeni u cenu!

Cena po osobi

349 €

Trajanje od

5 dana/4 noći

Polazak

30.04.-04.05.2024.

Kada kažemo Toskana, pomislimo na nestvarne pejzaže, vinograde, čemprese, maslinjake i srednjevekovne gradove. Mi Vas pozivamo da upoznate drugačiju Italiju – degustiraćemo zajedno najlepša vina, uživati u gastronomskim specijalitetima i obilaziti najlepše gradove. Brežuljci pod vinogradima uobičajeni su pejzaži ove regije; gde god da krenete, sa obe strane puta prostiru se nepregledni vinogradi, tako da je odmah jasno zbog čega je Toskana jedna od najpopularnijih vinskih regija na svetu. Boravićemo u Koneljanu u regiji Veneto, kao i u selima na brežuljcima čarobne Toskane, okruženi vinogradima i maslinjacima. Posetite najbolje vinske kuće smeštene u srednjevekovnim zamkovima, bivšim manastirima ili starim gazdinstvima.

 Koneljano – je šarmantan i atraktivan istorijski grad, blizu podnožja Alpa u Venetu, severna Italija, poznat po proizvodnji proseco vina. Istorijski centar, na padini brda, je kompaktan, i iako se grad nedavno proširio na ravnicu ispod, još uvek zadržava osećaj dobrodošlice malog grada. Rodni je grad čuvenog slikara Cima Da Koneljano po kome je dobila ime glavna ulica koja vodi do istomenog trga. Grad je pod zaštitom UNESCO-a.

 Firenca – Izgrađena na mestu etrurskog naselja, Firenca, simbol renesanse, uzdigla se do ekonomske i kulturne prevlasti pod Medičijima u 15. i 16. veku. Njegovih 600 godina izuzetne umetničke aktivnosti može se videti pre svega u katedrali iz 13. veka (Santa Marija del Fiore), crkvi Santa Kroče, Ufici i Piti palati, delu velikih majstora kao što su Đoto, Bruneleski, Botičeli i Mikelanđelo. Toskana je i poznata po kulinarstvu i dobrom vinu od kojeg je najpoznatije vino Chianti…

 Sijena – Sijena je verovatno najlepši srednjovekovni grad u Italiji i vredan posete iako ste u Toskani samo nekoliko dana. Srce Sijene je centralni trg poznat kao Il Campo, poznat širom sveta po čuvenoj Palio trci, konjskim trkama koje se održavaju oko trga dva puta svakog leta. Grad hiljada boja, bogat istorijom i kulturom i sa srednjovekovnim šarmom koji je i danas skoro netaknut.

  1. dan 30. april 2024. BEOGRAD – KONELJANO. Sastanak putnika na parkingu Kuće Cveća u 05:30 časova. Polazak autobusa u 06.00 časova. Vožnja teritorijom Hrvatske, Slovenije i Italje sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Koneljano. Smeštaj u hotel. Noćenje.
  2. dan maj 2024. KONELJANO – MONTECATINI.  Doručak. Obilazak Koneljana, živopisnog grada iz 10. Veka i rodno mesto poznatog slikara Giambattista Cima. U Koneljanu se nalazi najstarija vinska škola osnovana 1876. godine, koja još uvek radi. Uživaćete u katedrali i tvrđavi sa koje se pruža prelep pogled na grad. Nakon obilaska grada sa vodičem, poseta vinariji Ca’ Vittoria gde ćemo degustirati Proseco po čemu je i regija Veneto poznata. Nakon obilaska vinarije nastavak putovanja ka Toskani, ka Montecatini termama. Smeštaj u hotel. Noćenje.
  3. dan maj 2024. MONTECATINI – FIRENCA – MONTECATINI Doručak. Obilazak oblasti koja se proteže 20km između Sijene, Firence i Arezza. Ova oblast je poznata po vinu Chianti. Poseta vinariji Tenuta Degli Dei gde ćemo uživati u degustaciji vina. Nastavak putovanja prema Firenci, gradu koji poseduje veliki istorijski, umetnički i kulturni značaj. Po dolasku u Firencu (Santa Maria Novella) ukrcavamo se u tramvaj koji vodi do centra grada. Obilazak grada pešice sa lokalnim vodičem: Piazza Duomo, Piazza Santa Maria Novela, Piazza della Signoria, Ponte Vecchio, Palata Pitti i Uficio (samo spoljašnjost). Slobodno vreme. Povratak u hotel u Montecatini. Noćenje.
  4. dan 03.maj 2024. MONTECATINI – SIJENA – SAN ĐIMINJANO – MONTECATINI Doručak. Nastavak putovanja vinskom regijom Chianti na putu prema Sijeni. Između Chiantia, Crit Senzija i Sijene nalazi se oblast Val d’ Arabia poznata po vinima Bianco, Vino Sando Doc i Rosso di Moltazino. Poseta vinariji Enuta Torciano u živopisnom gradu San Gimiano. Nakon posete vinariji, nastavak puta ka Sijeni. Obilazak sa lokalnim vodičem: Piazze Del Campo, Piazza Del Duomo, Palazzo Salimbeni. Slobodno vreme. Povratak u Montecatini. Dolazak u hotel. Noćenje.
  5. dan 04. maj 2024. MONTECATINI – BEOGRAD Doručak. Nakon doručka povratak za Beograd. Vožnja teritorijama Italije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj programa.

OPISI VINARIJA I CENE ULAZNICA:

Ca’ Vittoria, Koneljano https://www.cavittoria.com/en/

Nalazi se 25km od Treviza i oko 50km od Venezie. Do vinarije se lako stize autom, vozom kao i autobusom.

Vinarija koja je smestena u dvorcu Conegliano, koji dominira celim gradom i okolinom,  svakog leta je domaćin manifestacije “Calici di Stelle” – zvezdane čaše, važnog događaja za degustaciju najboljih Prosecco vina DOCG.

Na ovom mestu se odvija proizvodnja penušavog vina po tradicionalnoj metodi, kojom se čuvaju sortne arome grozdja i pretvaraju se u voćno i cvetno vino, karakteristično za Conegliano Valdobbiadene.

Ca’ Vittoria svojim gostima nudi posebne prilike za druženje, društvo okupljeno oko stola uz času penušavog Prosecca Superiore praćenog najboljim izborom lokalnih suhomesnatih proizvoda, sireva i raznih delikatesa. Casa Prosecco Superiore vina je svedočanstvo o drevnoj i prestižnoj tradiciji vinarstva, poznatoj u celom svetu.

“Laka degustacija”: Lagani gutljaji uz suvi i extra suvi Prosecco Superiore sa užitkom tapasa uz 2 flaše vina.; Cena iznosi 30 EUR po osobi.

 Tenuta degli Dei(Imanje Bogova), San Leolino http://www.deglidei.it/

Chianti je jedno od najpoznatijih i najomiljenijih toskanskih oblasti na svetu. Ne samo zbog vina, već  i zbog veličanstvene teritorije na kojoj se vinogradi susreću sa divljim šumama. Oblast Chianti se prostire na oko 20 km između provincija Firenze, Siene i Arezza.

Vinarija Tenuta Degli Dei se nalazi u samom srcu, među brdima i selima gde je vreme stalo, sa svojim tvrđavama, parohijskim crkvama i tipičnim seoskim kućama.

Doživeti Chianti znači uroniti u jedinstvenu i opuštajuću atmosferu, gde možete da se posvetite užicima za trpezom i dobrim vinom.

Ova hacijenda je privatno vlasništvo Tomasa Cavallia, koji je sedamdesetih godina zajedno sa svojim ocem Robertom pokrenuo projekat koji je nazvao Tenuta degli Dei.

Vinogradi su  zasađeni , u dolini Conca d’Oro, oblasti sa visokim vinogradarskim umećem i uspehom zahvaljujući odličnoj izloženosti suncu.

Pored vina, Tommaso Cavalli proizvodi alkoholna pića vrhunskog kvaliteta distribuirana i poznata širom sveta. Oni koji vole džin i votku biće prijatno iznenađeni.

Podrumi ove vinarije nalaze se unutar Pieve di San Leolino, veličanstvenog primera toskanske arhitekture koja datira iz 9. veka nove ere.

Mesto sastanka je ispred crkve Pieve of San Leolino: poseta počinje u šarmantnom vinskom podrumu i nastavlja se do vinarije okružene prelepom prirodom i pejzažem.

Degustacija šest vina (penjač, belo vino, roze, Chianti Classico i dva IGT-a) održaće se u veoma gostoljubivoj degustacionoj sobi kuće porodice Cavalli, uz pratnju malog ukusa lokalnih suhomesnatih proizvoda i sireva. Ručak nije uključen. Cena iznosi 20 EUR po osobi.

Tenuta Torciano https://www.torciano.com/en/

Ako imate posebnu ljubav prema svemu što je italijansko, vinarija Tenuta Torciano je idealna za vas. Smeštena na ulazu u dolinu Chianti u Toscani, imanje je udaljeno oko 35 minuta od Firence i 30 minuta od Sijene. Vrlo blizu prelepog i nadaleko poznatog gradića San Gimignano.

U vinariji Tenuta Torciano provešćete sate zajedno sa divnim osobljem i porodicom koji su vlasnici ove poznate vinarije.

Tenuta Torciano svedok je  velike strasti prema vinima. U stvari, vinarija je domaćin mnogih seminara i edukativnih mogućnosti na kojima posetioci imaju priliku da provedu onoliko vremena koliko bi želeli da u potpunosti iskuse i upoznaju vino, zemlju, kulturu i klimu Toskane. Tokom zimskih meseci, gosti će biti dočekani u privatnoj , zatvorenoj prostoriji sa kaminom kako bi uživali u rezervnim vinima serviranim sa hladnim mesom, zanatskim sirevima, tartufima i prepoznatljivim brusketama prelivenim hladno ceđenim maslinovim uljem,  obuhvatajući sve prirodne arome. i ukuse prirode.

Put vina proleće 2024.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate)
Termin putovanja Hotel Usluga Cena aranžmana Doplata za 1/1 sobu
30.04.-04.05.2024. Koneljano Hotel Cristallo 3* 1 noć sa doručkom 349 EUR 80 EUR
Montecatini Grand hotel du park et Regina 4* 3 noći sa doručkom

DOPLATE I POPUSTI:

– Dodatno sedište u autobusu se doplaćuje 100 EUR;

NAPOMENA ZA AUTOBUSKI PREVOZ:

Mesta u autobusu odredjuju se prema redosledu prijavljivanja za putovanje. Ne postoji mogućnost zadržvanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja prodecure povraćaja poreza – „tax free“.

Koneljano – Hotel Crystal Cristallo 3*

https://hotelcristalloconegliano.it/

Hotel Cristallo u Coneglianu je smeštajni objekat smešten u starom delu grada. Hotel se nalazi pored starih gradskih zidina iz 1200. godine, od kojih deo danas služi kao ulaz u restoran.

Njegova centralna lokacija, udaljena samo 200 metara od železničke stanice Conegliano i nekoliko minuta od auto-puta, lako je dostupna kako automobilom tako i autobusom.

U svakoj sobi je prioritet udobnost, opremljena je privatnim kupatilom sa tušem ili kadom, klima uređajem, mini barom, fenom za kosu, setom za ličnu higijenu uključujući papuče, sefom, telefonom, satelitskom televizijom, besplatnim Wi-Fi-jem u sobi i zajedničkim prostorijama.

Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi buffet-a.

Montecatini Terme – GRAND HOTEL DU PARK ET REGINA  4 *

https://www.regina-hotel.it/en/

Grand Hotel du Park et Regina poseduje preko 100 soba. Nalazi se na odličnoj lokaciji na samo par minuta šetnje od centra Montekatinija Terme, i samo nekoliko kilometara od najlepših toskanskih gradova poput Firence, Sijene, San Điminjana. Hotel svojim gostima garantuje prijatan i opuštajući boravak u Toskani. Hotel u svom sastavu ima spoljašnji bazen, restoran, fitness centar, kongresni centar.

Hotel Regina poseduje preko 100 soba dekorisanih u Art Nouveau stilu sa posebnom pažnjom ka detaljima. Idealno mesto da se gosti osećaju udobno. Svaka soba sadrži kupatilo, telefon, klima uređaj. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi buffet-a.

Aranžman sadrži:

JEDINSTVENA CENA UKLUČUJE:

-Prevoz udobnim turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji, smeštaj u jednokrevetnoj, dvokrevetnoj sobi i dvokrevetnoj sa pomoćnim ležajem, u hotelu 3* u Koneljanu na bazi 1 noćenja sa doručkom (švedski sto) i hotelu 4* u Montecatini termama na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto), razgledanje Koneljana, Firence, San Điminjana i Sijene prema programu sa licenciranim vodičem, vozna karta za ulazak u Firencu, usluge licenciranog vodiča pratioca, troškove organizacije putovanja.

 

Aranžman ne sadrži:

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

Ulaznice za vinarije, međunarodno putno osiguranje, osiguravajuće kuće Triglav, boravišna taksa za hotel – plaća se na recepciji hotela( krece se od 1,40eur – 3,0 eur ) zavisi od kategorizacije hotela, po danu i osobi, individualni troškovi.

Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

  1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 30% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dan pre polaska.
  2. PLATNIM KARTICAMA – Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina.
  3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa (do 6 mesečnih rata prilikom rezervacije).
  4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 30% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Poslednja rata ne može dospeti kasnije od 20.12. tekuće godine.
  5. PREKO RAČUNA – uplata na račun Vos Travel-a

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (dozvoljena novčana sredstva, zdravstveno osiguranje…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU ili izlaz iz RS.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 3 meseca nakon povratka sa putovanja (minimum 90 dana nakon povratka).

Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja.

Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili delimično neispravne podatke koji mogu za posledicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije Vos Travel. Agencija Vos Travel ne može biti odgovorna za netačne ili delimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

SMEŠTAJ:

U najvećem broju smeštajnih objekata u smeštajne jedinice se ulazi posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h poslednjeg dana boravka. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. U svim hotelima dodatni-pomoćni kreveti rade se na upit. Skrećemo putnicima pažnju da su pomoćni kreveti manjih dimenzija od standardnih, obično drvene ili metalne kontrukcije ili na razvlačenje i da mogu bitno uticati na komfor u smeštajnoj jedinici. Deca 0-2 god. nemaju svoj krevet, dele sa odraslima. Krevetac za bebe se radi na upit i dodatno se plaća u većini hotela. Molimo putnike da se o cenama i uslovima najma krevetca informišu u agenciji. Svi opisi, fotografije i podaci o smeštajnim objektima su preuzeti sa zvaničnih internet prezentacija ili dobijeni od lokalnih partnera. Smeštajni objekti zadržavaju pravo da usled objektivnih okolnosti izmene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smeštajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja.

CENE ZA DECU:

Prilikom prijavljivanja imena putnika za aranžman obavezno je navesti datum rođenja dece koji se najavljuje hotelu. Hotel zadržava pravo da na licu mesta naplati troškove proizašle iz netačno prijavljenih podataka putnika.

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA i predstavnika lokalne partnerske agencije prvog dana boravka. Kontakt telefon lokalne partnerske agencije kao i dežurni telefon agencije Vos Travel, naveden je na vaučeru.  Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza autobusom, parkinga, ulaznica, vodiča. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putinika i u slučaju promene cena na lokalitetima. Organizator ne snosi odgovornost promene cene ulaznica u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika organizator izleta zadržava pravo korekcije cene, odnosno više cene u odnosu na zainteresovan broj putnika koji isti nisu u obavezi da prihvate. Izvršilac usluga na odredištu je ino partner.

Agencija ne snosi odgvornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. Cena je podležna promeni.

Za realizaciju ovog putovanja minimalni broj putnika je 40. U slučaju manje prijavljenog broja putnika, agencija zadržava pravo korigovanja cene ili otkazivanja aranžmana, najkasnije do 5 dana pred put. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta.

Prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora, polisa osiguranja 470000057772 od 01.10.2023. osiguravajuće kompanije „Triglav osiguranje“ iz Beograda na tel. (+381) 011/33-05-100, office@triglav.rs, Milutina Milankovica 7a, 11070 N. Beograd (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnažne i izvršne sudske presude, odnosno odluke. arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima .

 Licenca kategorije A, OTP 67/2022 od 21.10.2022. Uz ovaj program važe opšti uslovi turističke agencije Vos Travel d.o.o koji su sastavni deo programa putovanja.

 Program br 1 od 22.01.2024.