Vi zamislite – mi ostvarimo!

PULJA – JUŽNA ITALIJA

Bari – Matera – Altamura – Alberobelo – Polinjano – Leće – Otranto

Cena

Od

995 – SVI IZLETI SU U CENI ARANŽMANA!€
Trajanje od

5 DANA / 4 NOĆI

Polazak:

17. OKTOBAR 2024

O putovanju

Pulja, poznata i kao Apulija, nalazi se na jugoistoku Italije. Ova regija je poznata po svojoj prekrasnoj obali duž Jadranskog mora, sa slikovitim gradovima poput Barija, Leccea i Otranta. Pulja je bogata kulturnom baštinom, sa uticajem grčke, rimske i normanske arhitekture, što je čini jedinstvenom u Italiji. Takođe je poznata po svojoj tradicionalnoj kuhinji, uključujući maslinovo ulje, vino, morske plodove i specijalitete poput “orecchiette” paste. Pulja je takođe domaćin festivala i događaja koji slave lokalnu kulturu, čineći je popularnom destinacijom za turiste koji traže kombinaciju bogate istorije, predivnih pejzaža i autentičnog italijanskog iskustva.

Program putovanja:

1.dan / 17.oktobar Beograd – Bari
Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva i po sata pre poletanja aviona. Direktan let za Bari, kompanijom Air Serbia JU490 u 07.20h. Po sletanju u Bari oko 09.00h, odlazak na panoramsko i pešačko razgledanje grada sa vodičem (bez ulaska u objekte): katedrala Svetog Sabinija, bazilika Svetog Nikole, normanski zamak Svevo, stari grad…Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
2.dan / 18.oktobar Bari (Matera i Altamura)
Doručak. Nakon doručka polazak na celodnevni izlet Matera i Altamura. Vožnja slikovitim krajem do gradića Matera, ovaj grad je postao poznat u Italiji po starom gradu Sassi di Matera (Kamenje Matere). Poseta starom gradu koji se zbog svojih karakteristika nalazi na UNESCO listi svetske kulturne baštine. Današnji grad broji oko 60.000 stanovnika, a zanimljivo je da mnogi meštani žive u kućama svojih predaka koje su napravljene pre više od 9.000 godina. Zahvaljujući svom položaju, Matera je stari izgled sačuvala tokom vekova. Slobodno vreme, možete posetiti katedralu koja je posvećena Svetoj Mariji od Bruna i videti dela koja potiču iz XIII veka. U povratku ka Bariju poseta gradu Altamura, čuveni grad hleba. Razgledanje starog gradskog jezgra, kratko slobodno vreme. Povratak u Bari. Noćenje.
3.dan / 19.oktobar Bari (Alberobelo i Polinjano)
Doručak. Nakon doručka polazak na celodnevni izlet Alberobelo i Polinjano. Alberobelo koji je poznat po tradicionalnim kućicama (truli) koje predstavljaju jedan od najvećih vanvremenskih primera italijanske narodne arhitekture. Lokalni stanovnici su došli na ideju građenja Truli, jedinstvenih privremenih kuća građenih od kamena. Proces transformacije i oporavka, kao i originalnost rada, obezbedili su ovim građevinama priznanje Svetske baštine. Šetnja gradom sa vodičem, a nakon toga slobodno vreme. U povratku ka Bariju poseta primorskom gradiću Polignano koji je 2016-te godine proglašen za jednu od pet omiljenih destinacija za letovanje Italijana. Povratak u Bari. Noćenje.
4.dan / 20.oktobar Bari (Leće i Otranto)
Doručak. Nakon doručka polazak na celodnevni izlet Leće i Otranto. Grad Leće, poznat i kao ”Firenca juga”, predstavlja jedan od najinteresantnijih gradova u Pulji zbog tipične arhitekture iz XVII veka. Grad je prepoznatljiv i po svom položaju – nalazi se na samoj peti Italijanske čizme. U gradu dominiraju remek dela antičke, srednjovekovne i barokne arhitekture. Panoramsko razgledanje istorijskog centra – Rimski amfiteatar iz II veka, crkva Sv. Marije na poznatom trgu Sv. Oronzo i crkva Sv. Krsta. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do grada Otranto. Otranto je najistočniji grad Italije i nalazi se na mestu gde se spajaju Jadransko i Jonsko more. Istorijski centar je okružen zidinama, a Katedrala Sv. Marije iz XII veka, Aragonski zamak i crkva Sv. Petra su glavne znamenitosti grada. Slobodno vreme. Povratak u Bari. Noćenje.
5.dan / 21.oktobar Bari – Beograd
Doručak. Odjavljivanje iz hotela i slobodno vreme do polaska na transfer do aerodorma. Direktan let za Beograd kompanijom Air Serbia JU495 u 20.30h. Sletanje u Beograd u 22.10h. Kraj programa.

Cene i smešaj:

EXECUTIVE BUSINESS HOTEL 3*
https://www.executivebusinesshotel.it/
Hotel Executive se nalazi u jednoj od glavnih gradskih ulica, na pešačkoj udaljenosti od istorijskog centra grada Bari. Idealan je za kraći, turistički boravak u gradu. Udaljen je 13 km od aerodroma. Hotel ima 27 soba, svaka soba površine oko 30m², ima kupatilo, fen, telefon, TV, klima uređaj, sef i besplatan wi fi internet. Hotel ima salu u kojoj se služi doručak, a brojni restorani i barovi se nalaze u neposrednoj blizini hotela. NAPOMENA: površina jednokrevetnih soba je 10m², krevet je veličine 90/200 cm.  Hotel ne poseduje trokrevetne sobe!

U cenu aranžmana su uključeni:

• Avio prevoz na relaciji Beograd – Bari – Beograd kompanijom Air Serbia
• Aerodromske takse 56€  (podložne su promeni do polaska na putovanje)
• Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
• 4 noćenja sa doručkom u navedenom hotelu 3*
• Panoramsko razgledanje grada na dolasku u pratnji vodiča
• Obilaske prema programu putovanja
• Vodič na srpskom jeziku
• Troškovi organizacije putovanja

U cenu aranžmana nisu uključeni:

• Gradska taksa oko 2€ dnevno po osobi, plaćanje na recepciji hotela
• Putno zdravstveno osiguranje
• Individualni troškovi

Načini plaćanja:

Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.
1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dan pre polaska.
2. PLATNIM KARTICAMA – Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina
3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa (do 6 mesečnih rata prilikom rezervacije).
4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
5. PREKO RAČUNA – uplata na račun VOS Travel-a.
6 ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM – sa firmama sa kojima organizator ima ugovor.

Važne napomene:

OSIGURANJE:
Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama VOS travel-a moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 35 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnogo siguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:
Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (dozvoljena novčana sredstva, zdravstveno osiguranje…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU ili izlaz iz RS.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka). Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja.
Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili delimično neispravne podatke koji mogu za posledicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije Odeon World Travel. Agencija Odeon World Travel ne može biti odgovorna za netačne ili delimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

SMEŠTAJ:
U najvećem broju smeštajnih objekata u smeštajne jedinice se ulazi posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00h poslednjeg dana boravka. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.
U svim hotelima dodatni-pomoćni kreveti rade se na upit. Skrećemo putnicima pažnju da su pomoćni kreveti manjih dimenzija od standardnih, obično drvene ili metalne kontrukcije ili na razvlačenje i da mogu bitno uticati na komfor u smeštajnoj jedinici.
Deca 0-2 god. nemaju svoj krevet, dele sa odraslima. Krevetac za bebe se radi na upit i dodatno se plaća u većini hotela. Molimo putnike da se o cenama i uslovima najma krevetca informišu u agenciji.
Svi opisi, fotografije i podaci o smeštajnim objektima su preuzeti sa zvaničnih internet prezentacija ili dobijeni od lokalnih partnera. Smeštajni objekti zadržavaju pravo da usled objektivnih okolnosti izmene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smeštajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji objekata koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja.
Funkcionisanje klima uređaja u smeštajnim objektima zavisi od sezonalnosti i politike samog objekta.

NAPOMENA:
U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA i predstavnika prvog dana boravka. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE AGENCIJE JE 7 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 20. Ukoliko broj putnika bude manji, putovanje je moguće realizovati uz doplatu.

Cenovnik br. 1 od 19.04.2024.
OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorija licence A
Garancija putovanja broj 2701823, važi od 01.10.2023. god.