Vi zamislite – mi ostvarimo!

Vos Travel izdvaja
First Minute LEto 2024

Peloponez

Peloponez, biser Grčke istorije, najveće je grčko polusotrvo i obuhvata njen najjužniji kontinentalni deo. Ovo je čarobno poluostrvo koje očarava svojom raznolikošću i bogatom kulturnom baštinom. Ovo grčko poluostrvo, povezano sa kopnom preko Korintskog kanala i mostom Rio Antirio, nudi turistima nezaboravno iskustvo isprepletano antičkim spomenicima, slikovitim plažama i živopisnim gradovima.

Jedan od simbola Peloponeza je bez sumnje Korintski kanal, izgrađen 1893. godine, u čast prvih modernih Olimpijskih igara. Ovaj kanal  ne samo da povezuje Jonsko i Egejsko more već i vodi putnike istim stazama kojim su koračali Spartanci. Ovo putovanje kroz vreme i predstavlja spektakularan doživljaj.

Antički duh Grčke oživljava u svakom koraku ovog poluostrva. Mikena, nekadašnje srce grčke civilizacije, svojom Lavljom kapijom slavnog kralja Agamemnona, koji je Grke poveo u Trojanski rat, ostavlja bez daha.

Olimpija, mesto prvih Olimpijskih igara, sada oživljava svoju slavnu prošlost kroz ruševine hramova i stadiona, koji su pod zaštitom UNESCO-a.

Ovo poluostrvo je i dom čuvene Spartanske vojske, a poseta Termopilima, mestu gde su se hrabro suprotstavljali persijskim snagama, oživljava epske trenutke iz prošlosti. Sparta, sam vrhunac antičke snage, ostavlja neizbrisiv utisak na sve posetioce.

Peloponez nije samo istorijski dragulj, već i moderna turistička destinacija sa lepo uređenim gradovima i šarmantnim šetalištima. Gradovi poput Nafpliona, svojim uskim ulicama i Mletačkim uticajem koji je tokom 14. i 15. veka ostavio trag na celokupnu arhitekturu i Lutrakija sa termalnim vodama i najvećim kazinom u regionu, nude raznovrsnost doživljaja. Grad Patra, najveći grad na Peloponezu, poznat je i kao mesto gde se ukrštaju istorija, zabava i kultura. Patra je takođe poznata i po svojim karnevalima i istorijskim spomenicima koji predstavlja savršen spoj prošlosti i sadašnjosti.

Ovo poluostrvo predstavlja i pravi raj za ljubitelje prirode. Karakteristika Peloponeskih plaža, koje su obasjane suncem i okupane kristalno čistim more, su i prelepi zalivi, uvale i duboke vode koje su raj za ronioce i dobre za sve vrste sportova na vodi. Ovde, oko 50 plaža svake godine se nagradi Plavom zastavom, svedočeći o visokom kvalitetu i čistoći. 
 
Peloponez ima neke od najlepših plaža u Grčkoj, uključujući plaže Tolo, Nafplio i Arkoudi. Osim toga, poluostrvo ima i prekrasne brdske predele, kao što je Osumski planinski lanac, gde možete uživati u avanturama poput planinarenja, jahanja i vožnje biciklom.
 
Ovo poluostrvo, mesto gde se susreć vekovi, čeka da otkrijete njegove tajne i da vas zavede svojom neopisivom lepotom i istorijskim nasleđem.
Ponuda apartmana i hotela po first i last minute cenama!