Vi zamislite – mi ostvarimo!

Nova godina na egzotičnim destinacijama

Doček Nove godine na Maldivima je san koji postaje stvarnost. Putovanje na Zanzibar, za doček Nove godine, znači da ćete doživeti savršeno sjedinjenje prirodnih čuda, bogate kulture i nezaboravnih avantura.

8 min
nova godina na maldivima (1) (1)

Nova godina na plaži, da to je moguće

Kada je reč o dočeku Nove godine na egzotičnim destinacijama, Maldivi, Zanzibar i Tajland nude nezaboravna iskustva koja će ispuniti sve vaše želje za avanturom, toplim tropskim vremenom i nezaboravnim trenucima.

Maldivi nude jedno od najluksuznijih i najneobičnijih iskustava. Ovaj tropski raj u Indijskom okeanu pruža predivne bele plaže, tirkizno plavo more i luksuzne bungalove iznad vode. Sastoji se od oko 1190 ostrva grupisanih u 26 atola raspoređenih duž ekvatora. Atoli su prstenasti koralni grebeni, ostrva ili grupa ostrva. Atol okružuje vodena površina koja se naziva laguna i ona štiti ostrvo unutar atola. Atoli su nastali od ugašenih podvodnih vulkana koji su se podigli do površine vode i čiji prsten su formirali korali. Ova koralna ostrva tipična su za tropska mora u Indijskom i Tihom okeanu, a Maldivski atoli su najpoznatiji.

Specifičnosti Maldiva, uključujući luksuzne plaže, tirkizne lagune i atole, nisu samo prirodna čuda već i turističke atrakcije. Turizam je najvažnija grana privrede Maldiva, i to ne bez razloga. Posetioci dolaze iz celog sveta da iskuse jedinstvenu lepotu ovih ostrva i uživaju u luksuzu koji nude. Maldivi se nalaze u ekvatorijalnom pojasu, omogućavajući posete tokom cele godine. Temperature vazduha se retko spuštaju ispod 30⁰C, dok su temperature mora idealne za plivanje i ronjenje, sa oko 28⁰C. Aktivnosti na Maldivima su raznolike, pa ćete moći da uživate u poseti peščanom sprudu, snorkling u obližnjim koralnim grebenima, dnevno ili noćno pecanje, ronjenje ili ronilački kursevi, vodeni sportovi poput kajta, vindsurfinga, skijanja na vodi, parasejlinga; plivanje sa ribama-ajkulama I poseta obliženjem rizortu, odnosno hotelskom kompleksu u blizini.

Doček Nove godine na Maldivima je san koji postaje stvarnost. Uz tirkizno more, beli pesak, i neverovatno bogatstvo prirode pod vodom, ovaj raj na Zemlji pruža vam nezaboravno iskustvo za početak nove godine.

Ako želite da započnete svoju Novu godinu na mestu koje će vam pružiti nezaboravno iskustvo, onda će Zanzibar sigurno ispuniti sve vaše snove. Ovo ostrvo u Indijskom okeanu nudi nezaboravna iskustva koja će ispuniti vaše želje za avanturom. Očaraće vas svojim beskrajnim peščanim plažama i kristalno čistim vodama, idealnim za sunčanje i relaksaciju.  

Upustite se u lokalnu kulturu i tradiciju Zanzibara posetom Stone Town-a, istorijskom centru grada koji je UNESCO-va svetska baština. Otkrijte bogatstvo istorije i arhitekture, kao i živahne lokalne tržnice. U srcu Stone Towna, pronaći ćete istorijske dragulje poput tvrđave, džamije i bivše tržnice robova, podsećajući na tešku prošlost ovog mesta. U neposrednoj blizini Stone Towna možete posetiti Sultanovu palatu, koja svedoči o bogatoj istoriji i nasleđu Zanzibara i kuću Fredija Merkjurija, legendarnog muzičara, koja je danas pretvorena u muzej.

Takodje, možete posetiti I čuveni Prison Island, koji je poznat po njegovim legendarnim kornjačama. Džinovske kornjače stigle su na Zanzibar kao dar od Sejšelskog guvernera, a njihova prisutnost je jedan od mnogih fascinantnih detalja ostrva; Jozani šumu, poznatu kao prirodna apoteka zbog svojih dragocenih lekovitih biljaka. Osim biljaka, šuma je dom I retkim crvenim Kolumbus majmunima, vrsti koja se može naći samo ovde. Za ljubitelje podvodnog sveta, Zanzibar nudi brojne mogućnosti za snorkling i ronjenje. Na dubinama afričkih voda, svedočićete neverovatnom morskom životu – od šarenih ribica do velikih riba, meduza različitih veličina, pa čak i morskih konjića.

Putovanje na Zanzibar, za doček Nove godine, znači da ćete doživeti savršeno sjedinjenje prirodnih čuda, bogate kulture i nezaboravnih avantura. Neka Zanzibar bude destinacija za vaš nezaboravan doček Nove godine.

Tajland, zemlja osmeha, kulture i predivnih pejzaža, privlači putnike širom sveta svojom jedinstvenom kombinacijom plaža, istorije, i nezaboravnih iskustava.

Na ostrvu Puket, najvećem ostrvu Tajlanda, očekuju vas prelepe plaže, vidikovci sa fascinantnim pogledima, bogatstvo hramova i prirodnih rezervata. Ovde ćete uživati u lokalnoj kuhinji i gostoljubivosti lokalaca, a noćni život će vas ostaviti bez daha. Old Phuket Town vas uvodi u prošlost i kulturu ostrva. Ovde se svake nedelje održava noćni market Lat Yai I tu ćete imati priliku da probate raznovrsnu lokalnu hranu. Neke od znamenitosti kakve samo Tajland ima su budistički hram Big Buddha, tu se nalazi statua Bude od belog mermera. Onda su tu I nezaboravna Phi Phi ostrva, jedna od najpoznatijih mesta u čitavoj Jugoistočnoj Aziji I Maja zaliv. Na Tajlandu možete otkriti čarobno ostrvo Khao Ping Kan, koje je postalo slavno zahvaljujući filmu o James Bondu, pa ovo ostrvo nazivaju I James Bond Island.

Bangkok, glavni grad Tajlanda, pruža bogat kulturni i istorijski doživljaj. Kraljevska palata, Hram svitanja (Wat Arun) i Hram ležećeg Bude (Wat Pho) su samo neka od fascinantnih mesta. Kraljevska palata je vrhunska turistička atrakcija, Wat Arun je jedan od najstarijih hramova u Bangkoku, a Wat Pho čuva najveći ležeći Buda prekriven zlatnim listićima.

Tajland je zemlja kontrasta, gde možete istraživati plaže i bogatu istoriju, obilaziti fascinantne hramove i istraživati puls glavnog grada. Ovo putovanje će vas odvesti na nezaboravno putovanje kroz kulturu, prirodu i avanture koje samo Tajland može ponuditi.